Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Järvsö

Läsartext
PRO Järvsö: Års- och höstmöte

Detta är en läsartext.

Tisdagen den 2 november 2021 hälsade ordförande Kurt Johansson alla välkomna till PRO Järvsös års- och höstmöte.

Så följde parentation över de 14 medlemmar som lämnat oss 2020. Kurt läste upp deras namn, Anna-Stina Ling tände ett ljus för var och en. Inga-Lill Johansson sjöng a capella "Må friden från jorden följa dej". Därefter hölls en tyst minut.

Annons

Anna-Maria Winblad valdes till mötesordförande. När röstlängden fastställdes visade det sej att de 27 röstberättigade hade mött upp. Verksamhetsberättelsen för 2020 lästes upp. Flera träffar och möten hade tvingats ställas in eller ändrats. Surströmmingsträffen, till exempel, i augusti fick delas. Båda med underhållning och allt för att inte slå i taket för det max-antal besökare som gällde då.

Två fina gåvor har skänkts till föreningen. En synth, som vi fick genom en sökning i radions "Sök och finn". Dessutom en snöslunga i nyskick från anonyma givare.

Annons

Den ekonomiska berättelsen för 2020 gicks igenom. Kurt informerade om att SoS-bidraget varit oss till stor hjälp för att minska äldres ofrivilliga ensamhet. Vi använde dem främst till brevutskick inför träffar/möten, bingolotter, god mat med mera.

Efter revisorernas berättelse för fjolåret beviljades styrelsen ansvarsfrihet för 2020. Inget arvode ska ges till styrelsen, utan enbart ersättning av gjorda utlägg, mot uppvisade kvitton.

Vi valde funktionärer. Valberedningen, det vill säga styrelsen, hade lyckats få fram kandidater till nästan alla poster. Särskilt hade Anna-Stina Ling gjort ett jättejobb med att vaska fram villiga medlemmar.

Det togs beslut om nästa års verksamhet som liknar årets program. Låt oss hoppas att det då går att genomföra fullt ut. 2019 och ifjol blev ju aktiviteterna rumphuggna på grund av pandemin. Anna-Maria Winblad lovade att formge programbroschyren för 2022. Insamling till kostnaden för att trycka den gav drygt 1 000 kronor! Den lokala medlemsavgiften blir oförändrad 65 kronor.

Annons

På mötet i januari är det tänkt att personal från Michael Skoglunds Begravningsbyrå inte bara ska informera om nyttiga, men tråkiga saker, utan även framföra upplivande musik och sång för oss.

Men innan dess ska vi träffas 8 december för att ha Lilla Julafton med underhållning och julig mat.

Ordföranden tackade alla för visat intresse och meddelade att det nu var dags för fika med smörgåstårta. Man högg in och lät sej väl smaka. Därefter samlades den nya styrelsen för ett konstituerande sammanträde, men det är en annan historia.

Vid pennan: Aina Bäckström

Kurt Johansson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy