Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Läsartext
"Det rycker i dansbenen" – Söderhamns spelmansgille bjöd på folkmusik

Detta är en läsartext.

Foto: Philip Säker

Annons

På lördagen bjöd Söderhamns spelmansgille, under ledning av spelledare Per-Erik Molander, på folkmusik på Kvarnen i Söderhamn. Publiken fick under cirka två timmar, med avbrott för kaffe, lyssna på en imponerande repertoar av låtar från Söderhamnsbygden, varvat med låtar från andra delar av Sverige och världen.

Besökarna drogs med av de medryckande tonerna som fick dom att röra sig i takt till musiken. En av besökarna uttryckte sin uppskattning i pausen: ”Vad bra ni är! Det svänger som bara den, och rycker i dansbenen så man har svårt att sitta stilla”.

Annons

Annons

Flera av låtarna som spelades gavs ut på CD-skivan ”Förr och Nu” som Söderhamns spelmansgille släppte förra året i samband med Söderhamns 400-års firande. Skivan innehåller 20 låtar från Söderhamnsbygden och börjar med Tygstalåten av Åke Frid och slutar med Orremarschen av Thomas Tiger

Carina Säker

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy