Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Alfta

Läsartext
Alfta SPF seniorerna bjöd på tårtkalas för sina äldre medlemmar

Varje år är det tårtkalas för medlemmarna i Alfta SPF seniorerna som fyller jämna år från och med 80, 85, 90, 95 år och så vidare. I år var de äldsta 95 år.

Detta är en läsartext.

35 glada medlemmar som blev firade med tårta.

Annons

Det var 35 medlemmar som tagit sig till Sunnangårdens samlingssal, en del med hjälp av följeslagare, rullator, rullstol eller färdtjänstbil.

Ann Britt hälsade alla välkomna och informerade om vad som händer och har hänt inom föreningen och aktiviteter som är i gång i dag är sångkör, handarbetsgrupp, gymnastik, mattcurling, och boule och alla medlemmar är välkomna att delta.

Annons

Här diskuterar Ann Britt med Jan Brinka när filmen om bröderna Olanders ska visas

Föreningslokalen har flyttats från Långgatan 61 till Hembygdshuset Långgatan 49.

Efter den informationen var det dags för föreningens egna musiker att underhålla med några trevliga låtar, innan det var dags för tårta med kaffe som det bjöds generöst på, tror det blev både påtår och tretår av både tårta och kaffe.

Annons

Föreningens musiker som underhöll med flera kända låtar.

Som en med dålig hörsel och hörapparat ändock kunde höra så fanns det ett stort behov av att träffas och prata med varandra.

Jan Brinka visade en film om bröderna Olanders i Mållångstuga. Filmen var från början av 80-talet, det var intressant att se hur dom bodde ute på landet utan moderniteter, där var det järnspis och gaslykta som gällde och dricksvatten hämtades från en källa långt ut i skogen, trots det enkla leverne ansåg de själva att de hade en god hälsa.

Här kommer tårtan. Mums!

Efter filmen var det åter dags för det spelglada gänget att spela flera kända låtar, vilken förmån att ha en egen orkester i föreningen och de gav inte upp förrän de flesta hade tackat för sig och begett sig hemöver efter en mycket trevlig eftermiddag.

Annons

Gun Larsson

Här bjuds tårta och kaffe för tredje gången.

Ulla Svensson och Birgit Storm diskuterar nog om de blir med på nästa tårtkalas. Ulla hade åkt från Bollnäs för att vara med på kalaset.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy