Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nordanstig

Insändare
Tillsammans för fortsatt utveckling av Nordanstig

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Roxanne Nilsson

Annons

Det finns en tendens att utmåla Nordanstig som en kommun där mycket är dåligt och inget fungerar. Det stämmer inte med verkligheten!

Sen valet 2018 har vi Socialdemokrater arbetat med våra samverkanspartier för att förbättra och utveckla vår kommun. Vi har genom ett tålmodigt arbete sett till att vi nu har en kommunal ekonomi i balans, skapat ordning och reda samt pågående långsiktiga investeringar inom skola, förskola, vård, omsorg och andra områden.

Annons

Annons

Nordanstigs kommun driver en på riksnivå erkänd, aktiv arbetsmarknadspolitik. Denna bidrar till att vi har länets lägsta arbetslöshetssiffror samt relativt få invånare som är beroende av stöd för sin försörjning.

Vi främjar en positiv utveckling av förskola och skola. Efter förra läsåret var vi den kommun i länet som hade flest behöriga elever till gymnasiet, 2,5 procent fler än riksgenomsnittet.

De investeringar som vi gjort inom såväl förskola som skola i Hassela och i Gnarp följs nu av byggandet av ett boende för vård och omsorg av våra äldsta kommuninvånare.

Inte minst pandemin har visat att det behövs ett sammanhållet ansvar för våra äldstas liv och hälsa. Därför är vi övertygade om vikten av att kommunen har ansvaret för att äga och driva våra äldreboenden. Kommunen ska ha demokratisk kontroll och styrning över den typen av institutioner.

Vi socialdemokrater anser att detta är särskilt viktigt då vi är en liten kommun. En uppdelning av likartade arbetsuppgifter och uppdrag kan fungera i en större kommun men om ”kakan är liten” leder en uppdelning bara till att många ”smulor faller på golvet”.

Vi vill att kommunen ska ansvara för och utveckla personal i den här typen av verksamheter. Goda arbetsförhållanden skapar stabilitet och hög kompetens hos medarbetarna.

Det är den här bilden vi ska sprida om Nordanstigs kommun samtidigt som vi fortsätter att förbättra och utveckla.

Socialdemokraterna i Nordanstig

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy