Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Läsartext
Stort intresse när Slotte bjöd in till öppet hus

Detta är en läsartext.

Slottegymnasiet fylldes snabbt av intresserade föräldrar och blivande elever.

Annons

Distansarbete, fjärrundervisning och tiden med tomma skollokaler var som bortblåst. På torsdagskvällen bjöd Slottegymnasiet in till öppet hus och fyllde skolan med intresserade föräldrar och blivande elever.

Besökarna fick höra när lärare och elever berättade om de olika gymnasieprogrammen som erbjuds på Slottegymnasiet. Kemisalen på naturvetenskapsprogrammet bjöd på laborationer, på samhällsvetenskapsprogrammet fick besökarna testa sin kommunikativa förmåga. Ekonomiprogrammet berättade om sina inriktningar juridik och ekonomi samtidigt som eleverna som driver egna företag genom Ung företagsamhet tränade på att presentera sina affärsidéer.

Annons

Annons

I centralhallen bubblade det av vård- och omsorgsprogrammets potentiella yrken och branschen var representerad av polis, räddningstjänst och Folktandvården i Ljusdal.

Från vänster: Cecilia Vick och Ola Larsson tilldelades ett stipendium under kvällen för att delta i Sonja Kovalevsky-dagarna.

Barn- och fritidsprogrammet gräddade krabbelurer i marschallernas sken samtidigt som eleverna med stor inlevelse berättade om alla möjligheter för framtida jobb. På naturbruk gavs möjlighet till att testa jaktsimulator och teknikprogrammet hade fokus framtidens AI, artificiell intelligens. Sist men inte minst demonstrerade industritekniska programmet Slottegymnasiets robotar där nyckelringar i aluminium samt ljusstakar i stål tillverkades under kvällen.

– Det är fantastiskt kul att så många kom till oss och vi hoppas träffa många av besökarna igen som elever här på skolan till hösten, sa Martin Olsson, rektor på Slottegymnasiet.

Susanna Walter Westberg

Vid teknikprogrammet, fick besökarna lära sig mer om bland annat AI.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy