Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
Ful kan du va' själv, sa ankungen

Detta är en läsartext.

Skådespelaren och magikern Kalle Nilsson trollar fram ett ägg, modell större.

Annons

H.C. Andersens saga om den fula ankungen fick nytt liv i skådespelaren och magikern Kalle Nilssons tappning på Backa Bygdegård 27 oktober inför ögonen på hela 60 skolbarn från Lunds skola. Forsa.

Det var fritidsbarn från förskoleklass, från år 1 och 2 som bjudits in till föreställningen av Riksteatern Gävleborg och Riksteaterföreningen Scenkonst Hudiksvall i ett samarrangemang med Forsa Kulturgrupp.

Annons

Annons

"Så roligt att äntligen få se teater," sa fritidsledare Anna-Karin Nilsson.

Kalle Nilsson tyckte detsamma, så roligt att äntligen få spela teater igen, trolla, sjunga och spela gitarr. Han gestaltade sagan med en uppsättning dockor, ankor och höns, och den mobbade ”ankungen” Svante i en sele på magen. Han illustrerade scenerier genom boksidor som gick att vika ut. Publiken hakade på när han skränade som ankorna och gillade förstås när han trollade fram ägg i mängder! Allt fick, som vi vet, sin upplösning när ankungen fann sitt rätta sammanhang i svanflocken som ropade honom till sig. Slutet gott, som sig bör i sagans värld – och barnen fick på köpet ett angeläget innehåll presenterat i humoristisk och fantasifull form.

Eva Bergström och Karin Ekberg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy