Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Sjukvården, vet den högra handen vad den vänstra gör?

Carl Holgersson beskriver sjukvården som en vårdsnurr där ingen tar ansvar. Han får svar direkt från Anna Andersson, verksamhetschef Vo Ljusdal.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Natalie Almkvist, Torbjörn Ingvarsson, Mathilda Svensson

Annons

Min svåger ligger för närvarande på Ljusdals Närsjukhus, i dåligt skick.

Sedan ca mitten av juli – då han ramlade och slog i huvudet och flögs med helikopter till Uppsala och opererades i huvudet för blodsutgjutning – har han skickats till Hudiksvall, sedan hem, ramlat, slagit sig igen, sedan till sjukhus, hem, tillbaka till sjukhus i Hudiksvall, Ljusdal, och så vidare. Han blir bara sämre och sämre, ingen tycks ta ansvar för honom och hans väl.

Annons

Annons

Senaste märkligheten är; igår skickades han med "sjuktaxi" till Bollnäs för någon kontroll, de bad att en anhörig skulle beledsaga honom, vilket turligen gick att ordna. De for till Bollnäs, där tog de blodtrycket och blodprov och sedan skickades han tillbaka till Ljusdalssjukhuset. Det tog hela dagen.

Varför? Kan de inte ta blodtryck och blodprov på Ljusdals Närsjukhus?

Min svåger är inte i skick för några resor.

Han behöver rehab så han kan stå på benen igen och stimulans så att hjärnan börjar fungera igen.

Pengarna rinner genom händerna i sjukvården och de olika sjukhusen/regionerna tycks inte veta vem som gör vad. Patienterna blir "brukare" eller snarare "vårdpaket", som "man" helst vill bli av med!

Carl Holgersson

Svar direkt: Det du beskriver låter inte bra. Vår ambition är alltid att undvika onödiga resor i samband med vård och behandling. Ibland är det dock oundvikligt på grund av behov av specialistkonsultation/uppföljning av tidigare vårdinsats. Självklart kan vanliga prover och blodtryck tas i Ljusdal.  Vid besök till andra vårdgivare eftersträvar vi att planeringen sker  i samråd med patient och vid behov anhöriga.

Jag kan dock inte uttala mig i enstaka patientfall på grund av sekretess. Du är välkommen att höra av dig för vidare dialog.

Med vänlig hälsning,

Anna Andersson, verksamhetschef Vo Ljusdal

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy