Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Trönö

Läsartext
SPF-seniorernas månadsträff i Trönö

Detta är en läsartext.

Marie Louise Tynong med jäntorna och Christina Nyström vid pianot.

Annons

November månads ordinarie möte för SPF-seniorerna i Trönö har hållits på församlingshemmet vid den nya kyrkan. Ordföranden Mats Andersson kunde hälsa nästan 40 personer välkomna som bänkat sig vid vackert dukade bord. Dragplåster för dagen var Marie Louise Tynong och hennes jänter. Jäntorna och jag är några till sinnet unga jäntor som i sju år samlats vid Marie Louises köksbord en gång i veckan för att sjunga låtar som gör människor glada. Det har i stort sett varit samma gäng sedan starten, 7 stycken.

Annons

Annons

Marie Louise började med en egen betraktelse om vad som hänt och förändrats genom åren sedan hennes egen barndom, då de grönsaker som förekom i hemmet var ärtsoppa, inlagda rödbetor, saltgurka och för all del rotmos emellanåt liksom rårivna morötter till någon söndagsmiddag. Då barnen lekte utomhus och obehindrat gick till varandra längs bygatorna och själv fick söka nya kontakter att bekanta sig med. Kliande ullstrumpor tillhörde minussidan i en annars mest ljus barndom. Men var det alltid bättre förr? Alla kände igen sig och gjorde sina egna reflektioner innan Marie Louise släppte fram sina jäntor som också sjöng en sång som de framförde vid sitt allra första framträdande för sju år sedan, då med hjärtat i halsgropen. Nu har rampfebern lagt sig och de uppträder vant och rutinerat.

Efter ytterligare några glada melodier serverades en god soppa med ostsmörgås. Mätta och belåtna kunde de som önskade fortsätta med bingo, som blev den aktivitet som fick avsluta dagens gemenskap. Nästa gång SPF i Trönö inbjuder till träff blir på luciadagen den 13 december på Enighet då det blir luciafirande och julbord.

Birgit Lundgren

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy