Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Insändare
Kommunpolitiken och den "lögnhalsade kräkarten"

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Erik Strömberg

Annons

I Ljusdals kommun finns ett märkligt inslag, nämligen förekomsten av den "lögnhalsade kräkarten". Dessa gör sig regelbundet gällande i debatten som därefter hamnar på en onödigt låg nivå. Detta beteende är något som lärs ut i utbildningar där andra inslag är härskartekniker och debattdominans. Varelser av den här arten anammar spelreglerna och tar även gärna på sig rollen som klassens ordningsman där de försöker styra över hur det ska uppträdas och sägas.

Annons

Annons

Ofta hänvisas till alla människors lika värde, något som är medvetet felöversatt. Allt i bästa Westerberg-anda, då det egentligen handlar om att visa alla samma värdighet. Allt enligt FN:s resolution.

Vidare finns ett inslag av överlevnadsstrategi, då viktiga positioner innehas av politiska vildar som själva betecknar sig som opolitiska och får till följd att ofta inte veta i vilkens namn uttalanden görs.

Otäckt är även förekomsten av annan påverkan då representanter för etablissemanget kontaktar företagare i kommunen och upplyser om anställdas politiska åskådning. Detta kryddas med besked om att då fel färg förekommer bland anställda kan det vara hämmande för företaget då kommunen upphandlar tjänster.

Att starta små "krig" är för en del av ett livselixir för att kunna fungera och göra sig gällande i debatten, men trots tokigheterna finns en viss förhoppning till förbättring då ledande figurer känner till och är medvetna om förhållandena vilket kanske kan förändra situationen till det bättre.

Sverigevän

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy