Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Järvsö

Läsartext
SPF Järvsö till Härnösand!

Detta är en läsartext.

SPF Järvsö på resa till whiskydestilleri.

Annons

Det märks att våra medlemmar är reslystna nu efter det långa uppehållet på grund av pandemin. Återigen en fin höstdag då 41 pensionärer från Färila, Ljusdal och Järvsö började sin dagsresa till Härnösand med omnejd.

Efter cirka två timmar i bussen var det dags för en bensträckare och en kopp kaffe och smörgås, väldigt uppskattat.

Vårt första mål för dagen var till den lilla byn Box en bit utanför Kramfors. High Coast Whisky, tidigare Box Whisky, är ett svenskt whiskydestilleri i Bjärtrå i Kramfors kommun. Destilleriet ligger på Ångermanälvens östra strand. Namnet anspelar på Höga kusten. Där serverades en god lunch och för de som ville fanns det möjlighet att provsmaka olika whiskysorter.

Annons

Annons

Stopp nummer två, bilmuséet i Härnösand. Härnösands bilmuseum är ett svenskt privat personbilmuseum. Bilmuséet grundades 2015 av Calle Lundkvist och hade då 120 utställda bilar. Det hade 2021 omkring 2 000 bilar, varav 250 är utställda. Utställningslokalerna är på 5 000 kvadratmeter. Det är Sveriges största bilmuseum.

Det blev också besök på Härnösands bilmuseum.

Oj, vad mycket det fanns att se. Man blev riktigt nostalgisk av alla gamla fina bilar, motorcyklar och andra prylar som fanns utställda.

Det blev en lång och innehållsrik dag, dags för hemfärd med ett stopp för varmkorv och kaffe. Vår värd Siv och dagens chaufför Tobbe hade tagit väl hand om oss som vanligt.

Bo Jörneblad

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy