Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Minnesord: Brev till min bästa vän, Stig Olofsson!

Stig Olofsson från Ljusdal har avlidit. Här skriver Ove Granberg en hyllning till sin bästa vän.

Tjena Stickan!

Tack för senast! Vilken fantastisk fest du bjöd på till Ulla-Britts födelsedag. Bara en månad sen! Ingen kunde väl ana att det skulle bli en avskedsfest för dig, kompis. Anade du? Varför sa du inget?

Då hade jag ju kunnat säga tack och farväl! Tacka för 50 års vänskap! Jag hade kunnat tacka för allt roligt vi har haft, allt vi har spelat och sjungit tillsammans under åren.

Annons

Tack för att du fick med mig till Ljusnankören i början av 70-talet. Vilka konserter vi har gjort, vilka resor, radio och TV! Skivinspelningar! Och vi stod alltid bredvid varann i basstämman.

Annons

Tack för att du fick mig att köpa en ny Bjärtongitarr och börja repa in visor till vårt första framträdande på Iggesunds Folkets Hus. ”Stig och Ove” blev ju världsberömda i hela kommunen! Ja, hela Gävleborg!

Tack, Stickan, för när vi hjälptes åt med första valborgskasen på Furugatan och sedan fortsatte vid vattentornet! Det var bra tryck i ”Vintern ra...”!

Tack för samarbetet med gatufesterna för Kläppa-gatorna. Mycket jobb, men va' roligt vi hade! Och 24-timmars-loppet! Vem var det som tog jobbigaste sträckorna mot morgonkröken?

Tack, Stickan, för att du hade walkie-talkie, som vi kunde ha på taket på våra bilar för att hålla kontakten när vi bilade till Spanien med var sina tre busar i baksätet!

Tack, Stickan, för att vi fick låna husvagnen några resor inom Sverige!

Tack för att du ritade utbyggnaden på vårt hus, med glasrum och allt! Det blev rätt bra, du! Cad-tekniken var väl ganska ny då? Men du låg ju i framkant!

Tack, Stickan, för att vi varit så nära vänner, trots att jag flyttade till Umeå för några år sedan! Minns du när vi ringde till varann och ”på gubbars vis” resonerade kring våra krämpor? Ditt positiva konstaterande: "Vi får tänka på att många i våran ålder är ju redan dö'a!"

Och nu hör även du till den skaran. Obegripligt!

Tack för allt, Stickan! RIP!

Din vän,

Ove

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy