Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Järvsö

Läsartext
Månadsträff för SPF Seniorerna Järvsö

Anteckningar förts vid månadsträffen den 1 november 2021 klockan 13, Järvsö Folkets Hus.

Detta är en läsartext.

Det händer mycket i Järvsö just nu, konstaterar SPF Seniorerna.

Bild: Stefan Westerlund

Annons

Ordförande Henry Fält hälsar 85 medlemmar välkomna till dagens träff. Dagen börjar med att kören sjunger under ledning av Anita Söderberg: En sång om kärlek, Gässen flyttar och Älgjakten.

Sen följer flera punkter.

Ekonomi: Kort information från styrelsen, där vi börjar med ekonomi där Britta Frosth informerar om ekonomin, sen får medlemmarna själva komma och titta i pappren.

Antal nya medlemmar: Lillemor Sandberg meddelar att 21 medlemmar har begärt inträde under oktober månad, antalet medlemmar är vid månadsskiftet 711 stycken.

Friskvård: Kicki Pettersson berättar att veckans rapport är: måndagar = kören, isdagar = zumba och sittgympa, onsdagar = bowling, fredagar = trivseleftermiddag en stunds gemenskap, spela lite olika spel. Finns det intresse för en bokcirkel, i foajén kan man anmäla sig.

Annons

Annons

Resor: Siv Steen berättar om de resor som är på gång och några platser finns kvar efter återbud på grund av sjukdom, så välkomna att anmäla er till Siv Steen. Sen kommer vi till 2022 dessa resor ligger ute i foajén för att boka.

Så är det dags för bio i Ljusdal, Bröllop, begravning och dop, den nya filmen, den 18 november kl 14, men innan dess äter vi lunch i förvaltningshuset på ”Tompas”.

Anita Söderberg: Vid månadsträffen den 6 december får SPF Järvsö besök av två eller tre moderata politiker från Ljusdal som vill höra våra synpunkter om sjukvården i stort och kanske speciellt i vår region.

Mats Fack var inbjuden till att prata om vad som är aktuellt i Järvsö. Mats tog upp en rad av olika områden;

Den fördjupade översiktsplanen över Öjeberget ventilerades.

Bild: Stefan Westerlund

Planeringsfrågor: Den fördjupade översiktsplan för Öjeberget som nu är beslutad samt aktuella planer för lägenheter och villor i Grytan, där det planeras byggnation av Lindbäcks trähus. Åkernvägen som är det aktuellaste området samt tomten vid Röda längan och campingen, här planerar Ljusdalshem byggnation av hyreslägenheter.

I Sörvåga på Rölv och Kramsta hällar är en plan på gång för villabebyggelse och kedjehus. Byggnadsplan för Campingen på Mines är ute för granskning.

Annons

Byggboom i Järvsö: Villabebyggelse pågår på många platser i Järvsö. Kyrkbylyckan, Bergsvägen ovanför Öjebo/Friskapälles, Vallmovägen, i Kramsta bygger ”Göran Gudmundsson” i gammal hälsingestil.

Annons

För 40 år sedan var det ca 300 000 kronor dyrare att bygga än fastigheten är värd när den stod klar. I dag får man ut ca 1 miljon mer än vad bygget har kostat, därför har tomtpriserna gått upp.

Utmärkelser i mathantverk: 22 medaljer till Hälsingland varav 11 till Ljusdals kommun. I Järvsö fick Gulo Gulo 2 guld, Jarse ost 1 guld, 1 silver, Gårdsbageriet/Långhans 2 silver och 1 brons.

Vidare är det också på gång

Fotvård: Fotvårdare, Stationsgatan 23, Carina Marcusson. ICA slutbesiktning 2022-02-02. Kramsta Gästgård/Loge ska enligt uppgift vara klart till jul, 39 lägenheter, ombyggnad av Kulthammar har nu startat med takbyte.

Macken i byn (Q8) har bytt ägare, Eftertanken i backen, nya ägare för driften, Järvsöbacken, snömätare i pistmaskinerna, utbyggd snöläggning.

Nu har vi kommit fram till den hemliga gästen, vem kan det vara?

En som tycker om att spela och sjunga till exempel Dan Andersson, Evert Taube med flera: SPF:s egen Kåra Henrik, så klart. Det bjöds på blandad kompott, där även publiken fick vara med och sjunga och lufta sina strupar.

Innan dragningen på lotteriet så får vi tacka Anders med kökspersonal för gott fika och smörgås.

Lillemor Sandberg, sekreterare

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy