Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Alfta

Läsartext
Kolbullar lockade ungdomar till Långhed

Den gamla traditionen att grädda kolbullar lever vidare.

Detta är en läsartext.

Nästa generation kolbullegräddare lärde sig grädda kolbullar på Långheds bygdegård.

Annons

Nästa generation kolbullegräddare lärde sig grädda kolbullar på Långheds bygdegård under Håkan Englunds och projektledare Lena Hisveds ledning. Ungdomar födda 2008 eller tidigare bjöds in att lära sig konsten som höll våra förfäder mätta efter slitet vid kolmilan.

Efteråt blev det pingis och häng på bygdegården för ungdomarna. Långheds bygdegård är i dag utrustad med bland annat modern teknik, en bakugn, restaurangkök och utomhuspingis tack vare tidigare projekt som Kulturarv möter framtid.

Annons

Annons

– Att få våra unga att känna att bygdegården också är deras är ett av målen i det nystartade projektet. I dag började vi höra oss för vad som står på ungdomarnas önskelista, säger Lena Hisved som började som projektledare 1 oktober.

Ungdomar födda 2008 eller tidigare bjöds in att lära sig grädda kolbullar.

Hon fortsätter:

– Vi vill verkligen få in önskemål om hur vi kan skapa attraktiva aktiviteter för ungdomar, finns idéer så kontakta gärna Långheds bygdegård.

Det nya Leaderprojektet i Långhed har ännu inget namn men handlar bland annat om att levandegöra kulturarvet och öka antalet besökare.

Lena Hisved

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy