Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
Hemvärnets Musikkår Gävleborg intog scenen på Polhemsskolan i Gävle

Detta är en läsartext.

Hemvärnets Musikkår Gävleborg intog scenen på Polhemsskolan

Annons

Under taktfast trummande intog på söndagseftermiddagen Polhemsskolans scen av Hemvärnets Musikkår Gävleborg det för att bjuda på en konsert bestående av de marscher och stycken som skulle ha spelats vid den under början av oktober inställda högvaktsspelningen i Stockholm.

Den blåsmusikintresserade publik som infunnit sig fick genom presentatören Andreas Olofsson-Tuisku och foton från tidigare högvaktsspelningar och musikkårens framträdande under ledning av Pähr Allan Sandberg både höra och se hur det går till under en högvaktsspelning. Även hemvärnstrumslagaren Pia Strömbom visade med sin stav hur den hanteras under marscher och andra ceremoniella delar.

Annons

Annons

Hemvärnstrumslagare Pia Strömbom

Publiken tackade musikkåren med varma applåder efter att åter fått gå på en konsert och fick sedan höra den populära Under blågul fana innan det hela avslutades med Sveriges nationalsång. För musikkåren återstår nu två konserter inför julen, den första går av stapeln i Norrbo kyrka i Hälsingland den 4 december för att dagen efter spelas i Heliga Trefaldighets kyrkan i Gävle

Kenneth Andersson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy