Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Läsartext
Succé med musikmix i Trönö

Detta är en läsartext.

Alla tillsammans i melodin Man ska leva för varandra.

Annons

Så nära fullsatt var det på Enighet i Trönö när SPF-seniorerna bjudit in till Musikkaffé i lördags. Återbud på grund av förkylningar gjorde att det fanns några luckor.

Arrangemanget var senhöstens svar på de mycket uppskattade arrangemang som under de två senaste somrarna hållits på gräsmattan vid Petter Mattsvägen med musikanter från orten. Nu fick vi hålla till inomhus under mindre strikta restriktioner vilket ger nya möjligheter.

Musikanterna Marie Sundberg, Stig "Elvis" Eriksson, Frid & Gnid bestående av Pelle Svensson, Thommy Ekmark, Kalle Frid, Börje Blom, samt söderhamnsfödde dragspelaren Tomas Söderlund nu bosatt i Sundsvall, var alla med under sommarens evenemang och kompletterades nu med KG Karlsson från Nianfors och Carina Hedblom Eriksson, som tidigare haft förhinder. Totalt nio skickliga musiker med sina personliga uttryckssätt och musikstilar som var för sig och tillsammans tog melodierna till nya höjder.

Annons

Annons

Dagens alla musikanter

Med någon timmes förberedelser hittade alla varandra musikaliskt trots att de inte spelat tillsammans tidigare. Elvislåtar med dragspelstoner i bakgrunden blev något alldeles extra, liksom dragspel och basfiol. Men så är Tomas Söderlund en av Sveriges bästa dragspelare som verkligen visade sin storhet både genom solonummer och tillsammans med gitarrer, fioler, bas och sång. Applåderna rungade.

Kontakten mellan publik och musiker som kan uppstå i en så pass liten lokal med begränsat antal besökare blir ett plus för alla, både på scenen och vid borden nedanför. I pausen serverades mat då musikerna åt tillsammans med publiken.

Därefter fortsatte musikanterna mätta och belåtna med sin repertoar som bland annat bestod av Tygstalåten, komponerad av Åke Frid som fanns med i publiken, Roland Cedermarks Sången till byn, Elvislåten Let it be me, Swing it magistern, Help me make it through the night, Together again, Vals på Solvik och många fler. Ett väl genomtänkt mellansnack berikade upplevelsen för publiken och KG från Nianfors med sin djupa vemodsfyllda norrbottensdialekt hade ett och annat att spåna om.

Annons

Söderhamnsfödde Tomas Söderlund efter spelningen.

Annons

Kvällens avslutningslåt blev passande nog Man ska leva för varandra. Efter tre timmar började besökarna dra sig hemåt och hemtjänsten hann också ringa och efterlysa en i publiken. Alla, både musiker och publik, var mycket nöjda och ser fram mot fler liknande arrangemang. Ordföranden Mats Andersson påminde om att nästa tillfälle att ses blir månadsträffen 8 november och därefter luciafesten den 13 december. Med ett leende på läpparna gick alla sedan hem till sitt.

Birgit Lundgren

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy