Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Populärt med musikkafé på Godtemplarlokalen i Alfta

Musikkafé på Godtemplarlokalen i Alfta är nu igång igen efter pandemin, dock fortfarande med covidavstånd mellan borden. Folk verkar ha suttit hemma i sina stugor och väntat på att få komma ut och roa sig och få lyssna till sång och musik.

Detta är en läsartext.

Musikkaféet på Godtemplargården är uppskattat av gästerna. Fotograf: Gun Larsson.

Annons

I söndags den 24 oktober var det full fart som vanligt. Kanske till och med lite extra fart eftersom Orsa dragspelsklubb fanns på scen med tolv musikanter, tillsammans med stammisar som durspelarna, Ingegärd från Sveg, Åke med sång och trummor, KG med sång och gitarr med flera. Så det var kan man säga fullpackat på scen och som Micke dragspelare sa: Jag tror det är 800 grader där uppe.

Annons

Orsagänget spelade bland annat Vägen till Dalstuga av Knutes Jonas från Rättvik, Vågornas sång av Evert Sandin som Leif Dalfors sjöng och inte minst Min Dalahäst av Evert Sandin, med flera.

Annons

Eva och Torkel som är spindlarna i nätet fick igång allsång. Bland annat sjöngs Man ska leva för varandra, Gå upp och pröva dina vingar och Pärleporten. Som näst sista låt drog Micke igång Viggen och då blev det fart bland publiken. Som vanligt avslutade Torkel med Gitarrboggi och då var det inte många i publiken som satt kvar på stolarna.

Som vanligt serverades det goda smörgåsar och en smarrig äppelkaka till kaffe vid halvtid.

Några försäkrade sig om en plats till nästa café innan de gick hem.

Gun Larsson

Musikkaféet kör fortfarande coronaavstånd i publiken.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy