Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Läsartext
Skrivare i Hälsingland arrangerade Öppen Scen

Detta är en läsartext.

Deltagarna på Öppen Scen under måndagen. Foto: Eva Wastenson.

Annons

Skrivare i Hälsingland arrangerade Öppen Scen i Bilda-huset på måndagkväll (25/10). Skrivare (och övriga intresserade) från hela länet hade slutit upp för att ta del av de texter som skrivits till foton som tagits av medlemmar i Ljusdals Fotoklubb. Samarbetet har fått namnet Ord & bildprojektet.

Christer Holm skötte bildkanonen galant så vi fick se bilderna samtidigt som författarna/skrivarna läste sina texter. I de fall skribenten inte var på plats lästes texten upp av någon av de närvarande.

Annons

Annons

Britt Ruuska var kvällens konferencier och fördelade ordet allt eftersom bilderna dök upp på bildduken. Texterna varierade från två rader till längre berättelser. Här ett exempel:

”Gå med mig

Inte för nära

Men finns där,

när jag behöver dig.

Du har mig bara till låns.”

Texten är av Elsie Bäcklund Sandberg till en bild av en liten flicka som håller en vuxen i hand, ett foto taget av Annika Looström.

Utöver att ta del av text och bild så informerades det om Ordanvinds workshop om Poetry Slam i Hudiksvall den 13 november.

Kvällens arrangemang kommer att turnera i länet, så håll koll när vi kommer till en lokal nära dig. Då är du välkommen.

Gunbritt Wallström

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy