Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Insändare
Replik till kommunstyrelsens ordförande

Susan K Persson (V), ger sin bild av det som hänt kring Ovanåkers kommunchef, som förra veckan fick lämna sitt jobb.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Susan K Persson (V). Arkivbild.

Bild: Klas-Göran Sannerman

Annons

Med hänsyn till kommunkontorets tjänstepersoner vill jag belysa hur situationen har varit, från min synvinkel. Som fritidspolitiker och ledamot i kommunfullmäktige har jag ansvar för tjänstepersoners arbetsmiljö precis som alla politiskt förtroendevalda.

Redan i juni 2019, innan den nuvarande kommunchefen anställdes, ifrågasatte jag rekryteringen. Jag vet också att kritik till rekryteringen har kommit från kommunstyrelsens ordförandes egna partikamrater.

Annons

Annons

Det är absolut ett misslyckande att inte ha lyssnat på det som redan tidigt framkommit och beskrivits av tjänstepersoner, av mig och andra samt att bekräftande, relevant stöd och information inte har kommit fram till utsatta och berörda.

Denna allvarliga situation har resulterat i onödig stress och psykisk ohälsa, under en lång tid, vilket i sin tur har lett till sjukskrivningar och att nyckelpersoner valt att sluta.

Mitt syfte har hela tiden varit att uppmärksamma och vidarebefordra den information som kommit till mig från tjänstepersoner i egenskap av förtroendevald, vän, föreningsmedlem och som engagerad invånare i Ovanåker. Jag kan inte sätta ord i munnen på någon annan, men jag skulle inte heller förminska betydelsen eller allvaret i de ord som någon annan uttrycker till mig.

Finns det ett ansvar hos de som anställde nuvarande kommunchefen? Ja, så klart. Nuvarande kommunchef anställdes av ett homogent anställningsorgan; samtliga var medelålders+ och alla var män. Finns det en problematik i det?

Ja, det finns det. Statistik och forskning säger att uppfattningen, både medvetet och omedvetet, bland personer som anställer är (förenklat): Lika barn leka bäst.

Hade det anställande organet haft en blandning av erfarenheter, ålder, kön och bakgrund hade rekryteringen kanske sett annorlunda ut.

Annons

Erfarenhet: Se till att ha ett heterogent anställningsorgan nästa gång. Ha med personer med olika erfarenheter, ha representation av både kvinnor och män så slipper vi den här diskussionen nästa gång.

Annons

Detta är vårt ansvar som politiker och för att inte skada förtroendet för kommunen som arbetsgivare måste detta förmedlas, utredas och behandlas med respekt för hela organisationen, som nu är söndrad.

Det är också en fråga om hot mot demokratin, såväl på arbetsplatsen bland våra tjänstepersoner som bland oss förtroendevalda.

Susan K Persson, Vänsterpartiet Ovanåker

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy