Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Los

Insändare
Bybor har väntat 20 år på gång- och cykelväg i Los

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Gång- och cykelvägen som Losborna gärna vill se färdigställd, efter många års väntan.

Bild: Erik Strömberg

Annons

Ljusdals Kommun har en kampanj för att få fler i kommunen att använda cykeln och cykla säkert. Kommunen har till och med fått pengar för detta ändamål och det byggs nya breda fina trottoarer och cykelvägar lite varstans i Ljusdal!

Att det sedan 20 år tillbaka finns en påbörjad men inte avslutad cykelväg i Los tycks varken politikerna eller Trafikverket vilja kännas vid! Det där med att cykla säkert gäller tydligen bara i Ljusdal, Färila och Järvsö.

Annons

Annons

I Los verkar det som att kommunen och Trafikverket tycker att om du nödvändigtvis måste ut på vägen och promenera eller cykla så får du väl göra det, men du gör det på egen risk i vissa partier genom samhället. Där är det väl inte så himla noga, och vi (kommunen och Trafikverket) har inget som helst intresse av trafiksäkerheten genom Los samhälle. Vi koncentrerar våra resurser på de tre tätorterna. Du kan väl hoppa i diket när timmerbilarna och fjälltrafiken kommer farande i långt över tillåten hastighet!

Med lite god vilja skulle våra kommunpolitiker mycket väl kunna stöta på Trafikverket så att cykelvägen genom Los äntligen blir klar nån gång, byborna har väntat i 20 år nu!

Erik Friberg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy