Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Läsartext
Alftaskolans fyror flitigast i Sverige på Hittaut

Friskvårdsprojektet Hittaut Ovanåker avslutades i början på oktober och man kunde då summera ytterligare ett rekordår, det femte i ordningen, med över 1 900 registrerade deltagare.

Detta är en läsartext.

Bilden är tagen i samband med utdelningen av Alfta Lions check på 3 000 kronor som i år gick till just Alftaskolans fyror efter lottning bland de flitigaste klasserna i Hittaut Ovanåker.

Annons

En bidragande orsak till det stora intresset för Hittaut i Ovanåkers kommun är den skolutmaning som arrangerats och där alla kommunens klasser erbjudits att delta kostnadsfritt. Även här kan man notera nytt rekord med hela 31 skolklasser, 347 elever och nästan 10 000 tagna checkpoints totalt i Skolutmaningen.

I år var en nyhet att deltagande elever kunnat tillgodoräkna sig checkpoints på samtliga Hittaut-orter. Det betyder att även checkpoints tagna utanför Ovanåker räknat in, vilket glädjande nog en del elever gjort.

Annons

Annons

De flitigaste skolklasserna var med i utlottningen av klasspriser som nu även har delats ut. Alftaskolans treor hade turen att vinna en skattjakt, vilket inte var några som helst problem att klara av med tanke på elevernas goda orienteringsförmåga.

Och Alftaskolans fyror hade turen att vinna 3 000 kronor till klasskassan och få den åtråvärda prischecken från Alfta Lions, som stöttar Skolutmaningen.

Faktum är att Alftaskolans fyror inte bara är flitigast i Ovanåkers kommun när det kommer till att leta checkpoints. Man är även bäst i Sverige på att Hittaut, där man tagit nästan 2000 checkpoints tillsammans i klassen.

Andreas Davidsson, Alfta

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy