Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Drivmedelspriserna skenar – nu är det nog!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Drivmedelspriserna skenar! De höjs från en dag till en annan. Folks vardagsekonomi skjuts i spillror. Plötsligt räcker inte pengarna till. Människor blir bekymrade, oroliga och får ångest när de känner sig trängda av att bo och leva på landet.

Det går inte att vara undersköterska med flera mil till ett jobb som börjar innan bussarna går. Hushållskassan räcker inte till för ökade kostnader.

Annons

Det går inte ihop för familjen, som behöver skjutsa barnen till olika aktiviteter. Nu får barnen stanna hemma och blir isolerade.

Annons

Det går inte ihop för fattigpensionärerna som behöver ta bilen för att handla. Vad ska de dra ner på? Mindre mat i kassen?

Det går inte ihop för mormor och morfar som inte kan åka de där milen för att hälsa på barnbarnen. De blir ensamma.

Skenande drivmedelspriser slår dramatiskt mot företag. De får över dagen ökade kostnader som de inte har räknat med. Vem ska betala dem? Det mest dramatiska är att det för en del blir mer ekonomiskt att sluta jobba och gå på a-kassa. Vem vill egentligen det?

Folk undrar, vad tänker politikerna på? Har de varit på landet? Förstår de inte hur beroende av bilen som vi på landet är?

Drivmedelspriserna måste därför snabbt sänkas för att folk ska kunna leva ett värdigt liv på landet utan oro och ångest för vardagsekonomin.

Lars Molin (M), Thomas Evensson (M)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy