Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
HRF hörselturné 2021 – 16 stopp på 27 mil

Hörselskadades förening i Hudiksvall-Nordanstig har varit på turné under den nationella Hörselveckan.

Detta är en läsartext.

HRF:s lokala representant Elisabet Norell genomförde hörselturnén under tre dagar under Hörselveckan. Här på plats i Harmånger.

Annons

På tre dagar besökte föreningens representant Elisabet nästan alla större affärer i Hudiksvalls & Nordanstigs kommuner. Det blev 27 mil, 16 stopp och åtskilliga samtal om att vara hörselsmart. HRF vill ju bland annat att alla testar sin hörsel gratis en gång om året på ”Hörseltestaren”, och det är något som påminns om under Hörselveckan. Elisabet hänvisade till att man kunde göra det i lugn och ro hemma. Under turnén fick föreningen flera nya medlemmar.

Annons

När man frågar Elisabet om varför hon tagit på sig denna uppgift att ensam turnera i tre dagar så svarar hon att idén dök upp försommaren 2020. Tanken var att under någon timme lite nu och då stå utanför Hudiksvalls olika livsmedelsaffärer. Det blev inget gjort då, men idén omformades till denna hörselturné. Hon satte också fingret på det faktum att om ingen lokal förening finns så sprids ingen information lokalt: Ett riksförbund är inte starkare än sina medlemmar och därför bör vi bli fler här lokalt för att kunna sprida information och samla dem som har olika former av hörselskador.

Annons

Vi behöver vara fler som ”arbetar” i föreningen för att kunna påverka vårt samhället och vår omgivning. En syn- och hörselinstruktör i våra kommuner skulle vara till stor nytta, men då måste vi aktivt påverka politikerna. I detta samarbetar vi inom HRF med de Synskadades riksförbund.

Elisabet Norell representerade Hörselskadades förening i Hudiksvall-Nordanstig under Hörselturnén vecka 41. Här på plats i Bergsjö.

Men hur var det rent praktiskt att göra denna turné.

– Jo lite jäktigt men roligt, svarar Elisabet. Min tidsplanering var ganska bra, dock önskar jag att varje ort kunde få ett mycket längre besök av oss från HRF. Nu blev det knappt 1,5 timmar på vart ställe. Vädret var rätt så bra, bordet med broschyrerna var lätthanterligt, bilen fungerade och reseschemat kunde följas. Det var roligt att var dag få uppmuntrande ord från föreningens och distriktets medlemmar samt från Riksförbundet på lokalföreningen Facebooksida. Det bästa var att vi fick fler medlemmar!

Annons

I mitten av november ska föreningen få igång den vanliga mötesverksamheten med en höstträff. Drömmen är att föreningen ska ha aktiva medlemmar, även på mindre orter, och kunna anordna studiecirklar, föreläsningar och andra aktiviteter. På så sätt kan man dela erfarenheter, få tips och umgås på ett hörselsmart sätt.

Hörselskadades förening i Hudiksvall-Nordanstig genom ordförande Jenny Norell

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy