Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Insändare
Hyttebobor kända för sin envishet

Sverigedemokraten Lars G Eriksson kommer här med en slutreplik i debatten om en storkommun som han bland annat fört med Fredrik Röjd, Ljusdalsbygdens Parti.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Fredrik Röjd (LB) och Lars G Eriksson (SD)

Bild: Erik Strömberg

Annons

Hytteboborna är i bygden kända för sin envishet, vilket ju inte är riktigt sant då de själva säger sig bara vara ovanligt bestämda. Vidare är byn känd för sina ljuvligt vackra flickor medans gossarna är mest omtalade för sin omtalade avoghet mot utbyes folk.

Läs även: Lokalt inflytande sämre med storkommun

Annons

Annons

Till någon av dessa kategorier tillhör givetvis inte högst kapable Fredrik Röjd (LB) även om viss oförmåga skymtar att kunna tänka utanför boxen beträffande storkommuners vara eller inte vara.

Att det råder inflation på tjänster av "side kick"-karaktär i den kommunala verksamheten är ett känt fenomen och som bottnar i en strävan att vilja svälla och bli mer betydande och större i den kommunala verksamheten.

I framtiden kommer den digitala tekniken att utvecklas, vilket gör att avstånd i kilometer i det närmaste kommer sakna betydelse beträffande kommunalpolitiskt verksamhet. Detta innebär att det lokala politiska inflytandet förbättras, vilket även stärker den demokratiska processen totalt.

Med detta avslutar jag tillsvidare mitt tyckande beträffande bildande av nya storkommuner främst i Hälsingland.

SD Ljusdal Lars G E

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy