Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Politiker – vad ska ni göra åt fattigpensionärerna?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Att ge en allmosa på några hundralappar räcker inte, tycker signaturen Tystnad tycks råda.

Annons

Alla politiska partier som ställer upp i kommande riksdagsval. Här är er chans att till dom över 300 000 fattigpensionärer som lever under EU:s fattigdomsnorm i vårt land, varav cirka 40 000 finns i Gävleborg, ge ert svar på vad ni tänker göra åt detta.

Vill ni ha våra röster så räcker det inte med ett påfund som det inkomstprövade och skattebelagda "inkomstpensionstillägg" som maximalt ger 600 kronor/månad före skatt.

Annons

Annons

Att ge en allmosa på några hundralappar till någon som ska leva "de sista ljuva åren" på en pension efter skatt som ger ett slut i fattigdom är enbart cyniskt. Särskilt som prisökningarna redan har ätit upp dessa hundralappar med råge.

Innan ni svarar så betänk att vi blir fler och fler fattigpensionärer för varje månad som går. Betänk hur många samhällsviktiga arbetsuppgifter finns det inte som måste utföras i dag med en lönenivå som skapar fler fattigpensionärer. Inkomstgränsen går idag vid 38 000 kr/månad, under denna så blir du fattigpensionär i framtiden. Men nu har ni chansen att svara om ni vill ha våra röster nästa val. Inget svar är lika med förlorade röster, har ni råd med det, ni folkvalda?

Det är ert arbete att svara på era väljares frågor till er. Vi skapade er välfärd!

Tystnad tycks råda

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy