Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Insändare
Rött ljus för blåljus i Hudik

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hur tänker kommunen lösa tillgängligheten till Kattvikskajen och Parkhyllan vid blåljus-situationer? undrar insändaren.

Bild: Torbjörn Ingvarsson

Annons

I Hudiksvall växer nya bostäder upp i parti och minut runt hamnområdet. I många fall handlar det om vackra och tydligen eftertraktade boenden. Men ju flera som bosätter sig på Kattvikskajen, eller Parkhyllan också för den delen, så blir det allt tydligare att man måste räkna med risker som kan vara skillnad mellan liv och död.

Jag har ställt den här frågan i tidigare insändare, men då inte fått något svar. Hoppas på bättre tur nu – eller sticker ansvariga politiker och tjänstemän likt strutsar ner huvudet i sanden igen och låtsas som ingenting?

Annons

Annons

Min fråga: Hur tänker kommunen lösa tillgängligheten till Kattviksområdet när det gäller blåljus-situationer? Här kan ambulans och/eller räddningstjänst få vänta många minuter vid bommarna för att passera järnvägen. Några alternativa vägar finns inte! Alla förstår vad det kan innebära vid till exempel en stroke eller en bostadsbrand där varje minut kan göra skillnad.

Finns det några planer på att anlägga en planfri korsning någonstans? För det hjälper ju inte att välja en annan befintlig övergång. Det är samma tåg och samma järnväg där.

Tänkbar hyresgäst

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy