Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
SPFseniorerna har Hittat ut under Pandemin

Detta är en läsartext.

”Mellan två stenar”, invid Pellasgården, Delsbo. Bild: Ulf Sundh.

Annons

Sedan den 13 maj har årsrika SPF-are varit ute och letat checkpoints (kontroller). Hitta ut 2021 är en naturaktivitet som verkligen stimulerar ens sinnen och stärker motionen. Varje deltagare får se/uppleva sin vackra kommun från nya perspektiv. Orienteringsklubbarna i Forsa och Hudiksvall ska ha en eloge för allt arbete, som projektet fordrar.

Nio naturområden i kommunen med upp till 150 kontrollen har varit möjliga att besöka. För flera av oss har deltagandet gett möjlighet att finna ”okända” naturplatser; bad- och utkiksplatser och fina strövområden. De som sökt de svårare lagda kontrollerna har fått klart för sig att berg och sten finns det gott om. De som promenerat och/eller cyklat har haft 90-talet kontroller att söka upp.

Annons

Annons

Havsutsikt från Njutångersberget. Bild: Lennart Lundkvist.

Åtskilliga kilometrar och fler mil har tillryggalagts för att söka upp platserna. De SPF-are som deltagit är helnöjda med att själva eller med någon nära haft denna motionsaktivitet under rådande Pandemi. I Projektet Hitta ut finns även en friskvårdsutmaning. Där placerade sig SPF-seniorerna Glada Hudik på en jättefin 5:e plats. I utmaningen deltog närmare 40 företag, föreningar, skolor och enheter inom den kommunala sektorn. Bland deltagande SPF-are klarade paret Ingvar och Elisabeth Thureson alla 150 kontroller.

Ulf B Sundh

"Stakethörn" vid Östra skidstadion. Bild: Roland Dahlberg.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy