Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Alfta

Läsartext
Engmans kapell skapade härlig stämning i den fullbokade bygdegården

I lördags var glädjen på topp i Långhed. Att vi som bygdeförening kunde arrangera denna unika konsert med Engmans kapell på programmet var lite av en dröm som gick i uppfyllelse. Föreningens många volontärer jobbade på för att göra kvällen minnesvärd på många vis och det lyckades de med.

Detta är en läsartext.

Engmans kapell spelade för fulla hus i Långhed i lördags och bjöd på härliga rytmer.

Annons

Stämningen var varm och stark bland de nära 150 gästerna som fått tag i biljett. Vi erbjöd två sittningar med middag och biljetterna gick åt som smör i solsken och det märks att Engmans kapell är populära.

Gästerna välkomnades med en trerätters middag där tunnbröd fanns med på menyn såklart. Första rätten hade döpts till Tunnbrödslycka och tunnbrödsrullen innehöll en krämig dillmajonnäs, syrad rödlök och rökt regnbåge från Ljusnan. Den varma rätten hette Skördedröm och här återfanns höstskörd i form av rotsaker i en krämig gratäng, lingon och äpplen i en syrlig höstsalsa, rönnbär i en frisk gelé som serverades till en kolmilarökt skinka.

Annons

Tredje rätten hade fått namnet Äppelkärlek och här fanns äpplen på flera sätt liksom kolasås, havresmul och syrlig hälsingeyoughurt toppad med nymald kardemumma. Till kaffet bjöds det på Långhedstösen Elsies fina sockerringar.

Annons

En trerätters middag stod på menyn och serverades av kvällens volontärservitörer som tog väl hand om gästerna. Bagarstugan kom väl till pass för att lägga upp mat på tallrikarna.

Efter middagen släppte Engmans kapell loss med sina instrument och bjöd på en härlig blandning från sin repertoar. Det var både nya och gamla låtar i härlig blandning och det var inte helt lätt att sitta still. Kvällens volontärer jobbade med stor glädje och de kunde inte hejda sig att dansa runt i stora salen och dra med sig gästerna runt i en virvlande dans.

Kvällens sista låt var den finstämmiga låten, skriven av Alftasonen Per Persson, Hälsingevind. Då var det många som sjöng med i sångtexten när Per Engman sjöng., känslorna bland publiken var kännbar och mobillamporna tändes. Applåderna ville aldrig ta slut vilket är ett gott betyg.

Per Engman uttryckte stor glädje över att få komma och hålla konsert i den fina Nykterhetslogen i Långhed. Hela kapellet var mycket nöjda och uppmärksammade att vi hade en "häftig" bakugn i bagarstugan så nu ska vi bjuda in dem att komma och baka!

Stämningen var på topp och när Engmans drog i gång och spelade Hälsingevind. Då stämde gästerna upp i sång, viftade och tände ljuset!

Annons

Statens Kulturråd är de som har gett Långhed denna fina möjlighet att arrangera detta och vi känner stor stolthet. Vi för gärna kulturarvet kring musik vidare och vi har fler arrangemang i närtid på gång. Vi genomför våra arrangemang i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Margareta Englund

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy