Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Alfta

Läsartext
Kreativiteten flödade på Långheds skaparting

När Studieförbundet vuxenskolan och Långheds bygdeförening på lördagen den 16 oktober arrangerade Skaparting i Långhed för andra gången var var kreativiteten i centrum.

Detta är en läsartext.

Akvarellmålning hos Sune Mortimer. Foto: Ellinor Lundström

Annons

Deltagarna som var sexton kvinnor i blandade åldrar hade fått välja mellan fyra olika aktiviteter. Akvarellmålning med ledaren Sune Mortimer, återkonst med Maria Bergstrand, prova konstgrafik med Torun Eliasson och keramik med Katia Eder.

Ellinor Lundström, Studieförbundet vuxenskolan, och Mona Öhman från Bygdeföreningen är de som planerat för dagen.

– Förra året gjorde pandemin att endast en aktivitet blev av men vi bestämde oss snabbt för att prova igen och det var ett bra beslut, säger Mona och Ellinor.

Ingrid Lysell Smålänning gör ett provtryck. Foto: Ellinor Lundström

Annons

Dagen inleddes med gemensam frukost på bygdegården för ledare och deltagare. Därefter förflyttade man sig till sin aktivitet som ägde rum på olika platser i Långhed.

Annons

Arrangörerna levererade lunch och kaffe ut till grupperna och passade samtidigt på att prata med deltagarna. Siv Kringh som var deltagare på akvarellmålning sa: "Det är som att vara på spa det här"

De som skapade i lera i Katia Eders keramikverkstad var så inne i sitt skapande att de inte hunnit känna efter om de var hungriga.

En häst i lera var ett av flera alster som blev till i keramikverkstan hos Katia Eder. Foto: Ellinor Lundström

Det är som mindfullness när man helt kan gå in i det kreativa, man glömmer tid och rum.

Klockan fem samlades man åter på bygdegården för en gemensam trerättersmiddag och underhållning av Engmans kapell innan man glada, mätta och nöjda kunde åka hem.

För både oss som arrangörer och deltagare gav detta mersmak och nästa år kommer Långheds skaparting att åter äga rum.

Ellinor Lundström

Se fler bilder här:

Annons

Annons

Engmans kapell stod för underhållningen. Foto: Ellinor Lundström

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy