Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Alfta

Läsartext
Minnesvärd kväll när Riksteatern kom till Runemo byagård

Detta är en läsartext.

Anna Takanen och Karin Skogens. Foto: Britta Hedin

Annons

Byagården i Runemo var fullsatt den 11 oktober när Riksteatern kom till byn med den kritikerrosade berättarföreställningen ”Sörjen som blev”. Anna Takanen är författaren till boken med samma namn och det var också hon som framförde föreställningen tillsammans med lyhört dragspelsackompanjemang av Niko Kumpuvaara.

Anna Takanens pappa var ett finskt krigsbarn som 1942, fyra år gammal, skickades till Sverige med en lapp om halsen. Där skulle han få behandling för sin dubbelsidiga lunginflammation och sedan åka hem igen var det tänkt.

Annons

Annons

Nu blev det inte så och Anna tar oss med på en resa genom pappans liv med en uppväxt med dubbla lojaliteter och traumatiska barndomsupplevelser som också har påverkat Annas liv. Anna Takanen fyller hela scenrummet med sin närvaro och ger oss en mycket fin och minnesvärd kväll.

Niko Kumpuvaara ackompanjerade på dragspel. Foto: Britta Hedin

Om du inte har läst boken kan det varmt rekommenderas att göra så! Efter föreställningen och fikat stannade många kvar för en frågestund med Anna där Karin Skogens var samtalsledare.

Britta Hedin, Voxnadalens riksteaterförening

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy