Annons

Annons

Insändare
Vi blir fler för var dag som går

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten vill veta vilka satsningar riksdagspartierna tänker göra för pensionärerna. Foto: TT

Annons

Idag är vi bara 300,000 personer i vårt land som lever under EU:s fattigdomsgräns. Men hur många till blir vi innan något sker från svenska staten som gärna ser landet som ett välmående välfärdsland.

Nu måste väl vi fattigpensionärers röster börja höras, när vi begär vår del av den välfärd vi varit med och byggt upp under ett långt arbetsliv. Vi har jobbat i låginkomstyrken med för samhället viktiga sysselsättningar som varit avgörande för att bygga en trygg bas för samhällets välfärd.

Så ni med höga inkomster som ständigt fått skattesänkningar medans vi fått skattehöjningar på våra pensioner, stanna upp och ställ frågan åt er själva är fördelningspolitiken rättvis? När en pensionär med 9 000 kronor i månaden får ett inkomsttillägg på max 600 kronor i månaden som han sedan ska betala skatt på.

Annons

Samtidigt som dom verkligt rika får ett skattefritt barnbidrag som inte är inkomstprövat och helt skattefritt på 1 200 kronor i månaden. Sedan kan ni läsare fundera en stund över hur många olika livsviktiga arbeten som måste utföras dagligen för att samhället ska fortleva och där inkomsten i dag är lägre än 38 000 kronor i månaden.

Annons

Du måste nämligen idag tjäna minst detta i hela ditt liv om du inte ska bli en pensionär som lever i fattigdom. Vilka ska utföra alla dessa arbeten med en månadslön som är lägre än 38 000 kronor i månaden medvetna om att det dömer dom samtidigt till ett åldrande liv i fattigdom.

Önskar ni detta åt era barn och barnbarn. Nej, vi fattigpensionärer behöver inte ett inkomstprövat skatte bidrag på max 600 kronor före skatt.

Detta är bara att betrakta som en smula från den rikes bord. Nej, avskaffa skatten på pensionerna för dom som idag lever under EU:s fattigdomsgräns.

Det är de som behöver minskade skatter och inte de med höga inkomster. Eller har ni råd att sätta en lägsta inkomstgräns som överstiger 38 000 i månaden inom alla yrken i samhället idag, för att inte riskera samhällets service åt alla åldrar.

Vilken väg vill ni gå, svara gärna ni riksdagspartier, för nu räcker inte längre mindre insatser, typ SD:s löften om 1 000 kronor före skatt längre om vi ska rädda vårt samhälle.

Annons

Gubbe utan hatt

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy