Annons

Annons

Läsartext
Fyra klassegrar för Forsa OK under natt-DM

Årets tävlingssäsong för orienterarna avslutades på tisdagskvällen med natt-DM i orientering i Ljusdal. Start och mål var förlagt till natursköna Norebadet och banläggaren Jan-Erik Skyttner hade fått till fina banor på de lättlöpta tallhedarna över Mågamon.

Detta är en läsartext.

Det blev fyra klassegrar för Forsa OK när årets natt-DM avgjordes i Ljusdal. Från vänster Jonatan Bylars, H21, Karin Trolin, D21, Lasse Eklund H70 och Martti Joki, H14. Foto: Privat

Annons

I de något tunna startfälten kom tävlingen att domineras av Forsa OK, Söderhamns OK och Alfta ÖSA med fyra respektive tre och två DM-tecken. 

Mest spännande blev två uppgörelser i ungdomsklasserna. Här skulle avgöras vem som skulle ta hem Hälsinglands ungdomspris för säsongen i H10 respektive H14-klasserna. I H 10 stod det mellan Axel Jonsson, Hudiksvalls OK, och Axel Danielsson, Alfta ÖSA, och i H14 mellan Forsas Martti Joki och Linus Hansson, Alfta ÖSA.

Årets Natt-DM i orientering bjöd på en av årets vackraste målplatser vid Norebadet i Ljusdal. Foto: Privat

Annons

Annons

Och i båda fallen blev det norrhälsingland som avgick med segern. Både Axel Jonsson och Martti Joki sprang felfritt och snabbt i den ljumma höstkvällen och kunde därmed ta hem ungdomspriset för hela säsongen.

– Kul och inspirerande med en så fin säsongsavslutning, tyckte Martti Joki när han studerade kartan tillsammans med klubbkamraten Lasse Eklund som också kammade hem ett DM-tecken i en av de äldre klasserna.

Sven Bergström Trolin

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy