Annons

Annons

Vindkraft i Söderhamn

Insändare
Vindkraftsindustrin utefter hälsingekusten

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bilden är en genrebild.

Bild: Arkivbild

Annons

Så här vill Ingemar Olofsson (representerar/anställd av WPD) och de utländska investerarna exploatera Söderhamnskusten. Det ser rent ut sagt för djävligt ut.

Vi skulle "knappt märka av den", "den kommer nästan inte synas". Fotomontagen från WPD säger motsatsen.

Bilden visar en vy från Storjungfrun där vindkraftindustriproduktionsmedlen sticker upp över horisonten med rotorbladen. Enligt bilden som publiceras i samrådsunderlaget från WPD kommer alla 290 meter och alla 59 stycken att synas och höras från Storjungfrun. Det menar jag är inte att "knappt märka av den" och "den kommer nästan inte synas" som WPD uttrycker det.

Varför förstör man en så vacker kustmiljö?

Varför bygger man inte längre ut i stället?

Utsikten från våra kustremsa kommer aldrig mer bli sig lik om våra politiker inte säger ifrån.

Annons

Storgrundet var fram till 2016 fredat vatten. En av Bottenvikens viktigaste lekplatser för sik och strömming. 2016 verkar det som att platsen inte längre var viktig då skyddsstatusen togs bort.

Annons

Man funderar? Redan 2009 ville WPD bygga vindkraft vid Storgrundet.

Det är inte första gången som beslut från vår länsstyrelse gör mig konfunderad. Övergavs skyddsstatusen för en framtida vindkraftspark? Det tål nog att grävas i för våra journalister i kommunen.

Siken och strömmingen har det tufft redan som det är. Med industritrålare från de övriga EU länderna som dammsuger Bottenviken och Östersjön.

Ska vi rasera fiskens viktiga lekbiotop utanför Storjungfrun? Beslutet om att ge tillstånd till en vindkraftspark verkar "köpt".

Ni politiker kan väl inte godta detta? Ni måste dra i handbromsen nu!

Stoppa kustnära vindkraftindustri NU

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy