Annons

Annons

Läsartext
SPF Järvsös resa till Gävle för 80+

Detta är en läsartext.

Annons

Vad gör man för att glädja sina trogna 80-plusmedlemmar, jo man bjuder på en resa ner till Gävle och på en god lunch ute i vackra Norrsundet. Vilket fint och uppskattat initiativ av klubben.

Medlemmar hämtades upp från Färila, Ljusdal och Järvsö för vidare färd ner mot Gävle, men innan vi kom fram så stannade vi till vid Högbacka rastplats för att dricka förmiddagskaffe och äta smörgås.

Väl framme i Gävle så var det Länsmuseet som var vårt första mål. Museets chef Hans Lindholm berättade lite om dess historia. Länsmuseet Gävleborg öppnades 1940 och hette då Gävle Museum. Det kom till genom en donation från Antonie Rettig, som testamenterade en del av tillgångarna efter sig och maken John Rettig, till ett museum. Sen var det fritt fram för att på egen hand ströva runt i museet och se på allt som fanns att erbjuda.

Annons

Vi fortsatte vår resa med en liten rundtur i Gävle med omnejd innan det var dags för lunch ute på restaurangen i Norrsundet.

Annons

Norrsundet ligger vid vägs ände, där skogen och Hamrångeån möter havet. Just havet är en viktig del av Norrsundets framåtanda, med havsnära boenden, havs- och naturupplevelser och pendlingsavstånd till Gävle som lockar både inflyttare och turister.

Givetvis bjöds det på stekt strömming med potatismos, picklade grönsaker och rårörda lingon samt kaffe och kaka.

Vilken fin dag vi fick och vädret var med oss. Mätta på både synintyck och upplevelser var det så dags för mycket nöjda 80-plussare för återfärd hemåt.

Annons

Bo Jörneblad

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy