Annons

Annons

Insändare
Ledare fylld av glåpord och ogrundade påhopp

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Csaba Bene Perlenberg kallar Stefan Löfven för en "lame duck".

Bild: Pär Grännö

Annons

I Ljusdals-Posten fredagen den 1 oktober skriver Csaba Bene Perlenberg en ledare angående kommande val av ny partiordförande för Socialdemokraterna. Det var längesedan – tack och lov – som jag läste en ledare så fylld av glåpord och ogrundade påhopp.

Läs även: Csaba Bene Perlenberg: Nu är Stefan Löfvens regering en lam anka

Han påstår att Stefan Löven nu är en så kallad ”lame duck”, det vill säga saknar allt inflytande och kraft. På vad grundar han det påståendet, finns det något som tyder på detta, i så fall vad?

Att nomineringen av Magdalena Andersson till ny partiordförande kommit efter att "partidistrikt följt partipiskan" och att det "varit har en makaber process där inga motkandidater funnits". Tänk om det faktiskt varit så att enigheten kring den nomineringen är precis så stor som valberedningen redovisat och vad är det makabra (hemska, ohyggliga, skrämmande) i den processen?

Annons

Annons

Ledaren avslutas med "Kvack, kvack, upp till kamp." Nog borde man kunna förvänta sig ett bättre omdöme och text av en ledarskribent. Om detta är tonläget för en motsatt uppfattning om ett partis kommande val av ordförande så bevare mig väl för hur skilda meningar kommer att uttryckas i kommande valrörelse. Jag är övertygad om att det inte är vad vi väljare vill höra. Tyck olika men gör det med respekt och god ton.

Anna-Maria Winblad, Järvsö

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy