Annons

Annons

Insändare
Dialog krävs för att förbättra äldreomsorgen i Hudiksvall

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det behövs en dialog om hur vi tillsammans kan ta oss ur denna pandemi och bygga en stark äldreomsorg för framtiden, skriver insändaren.

Bild: Stina Stjernkvist / TT, Arkivbild

Annons

I dagarna har vi skickat ett öppet brev till de politiker och tjänstemän i Hudiksvall som är högst ansvariga för äldreomsorgen. Vi vill bjuda in till en dialog om hur vi ta oss ut ur pandemin, och bygga en starkare äldreomsorg och ett mer hållbart arbetsliv.

Riksdagen har fattat beslut om mer resurser till kommunernas äldreomsorg och fler satsningar är att vänta. För att de utökade resurserna ska ge positiva effekter måste Hudiksvall använda tillskottet på ett sätt som gör skillnad både för de som får omsorg och de arbetar inom den. Vi vill bidra med våra erfarenheter i detta arbete.

Vision organiserar bland annat många av de chefer som arbetar inom äldreomsorgen. Det är ett av de områden där cheferna har ansvar för flest antal medarbetare på hela arbetsmarknaden. I Hudiksvalls kommun ansvarar varje chef för i snitt 37 personer. De två chefer som ansvarar för flest medarbetare har 57 och 59 under sig. Det kombinerat med bristande stöd i form av administration, HR och IT skapade redan innan pandemin en mycket svår situation. Under pandemin har den blivit ohållbar. I augusti i år var en av tio enhetschefer sjukskrivna. Många berättar också att de är slutkörda och på gränsen till att sjukskriva sig.

Annons

Annons

Vision har efterfrågat åtgärder under många år, och vid två tillfällen har huvudskyddsombudet skickat in formella framställningar om arbetsmiljöåtgärder enligt arbetsmiljölagen. Nu krävs en förändring. Att minska antalet medarbetare per chef är en nyckel för att förbättra äldreomsorgen i kommunen och för att kunna bedriva en säker omsorg med en hög kvalitet. En rimlig arbetsbelastning och ett bra administrativt stöd för cheferna är avgörande för att de ska kunna driva verksamheten framåt och kunna ta ansvar för övriga medarbetares arbetssituation.

Vi upplever att de frågor som direkt påverkar våra medlemmar och som får betydelse för hela kommunens arbete inte getts det utrymme som allvaret i situationen kräver. Vi har under åtta år påtalat behov av arbetsmiljöåtgärder för enhetschefer. Åtgärder har också vidtagits, men de har inte varit tillräckliga. Därför behövs nu en dialog om hur vi tillsammans kan ta oss ur denna pandemi och bygga en stark äldreomsorg för framtiden.

Kim Jutterström, ordförande för Vision i Hudiksvall

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy