AnnonsBilmetro i Hudiksvall

Så bygger Bilmetro Hudiksvall för framtiden: "Vill hjälpa till"

När Hudiksvalls Golfklubb bestämde sig för att investera i två laddstolpar var Bilmetro Hudiksvall deras första val. – De är ett stabilt företag och vi har ett jättebra samarbete sedan tidigare. De arbetar även aktivt med att utöka antalet laddstolpar i närområdet, säger Jon Sellén, klubbchef.

Isac Lambertsson, säljare på Bilmetro Hudiksvall och Jon Sellén, klubbchef på Hudiksvalls Golfklubb.

Intresset för elbilar ökar, men för att få fler att investera i framtidens fordon måste publika laddstolpar bli en naturlig del av infrastrukturen. Isac Lambertsson, säljare på Bilmetro Hudiksvall, berättar att räckvidden på elbilarna inte är något hinder idag, men att de behöver bygga upp ett stabilt laddnätverk.

– Vi vill hjälpa till. 2020 hade vi fyra laddplatser i Hudiksvall, Gävle, Borlänge och Mora.

Innan detta år är slut kommer vi att ha cirka 14 laddplatser på åtta orter, säger han.

Läs mer om vad Bilmetro Hudiksvalls laddboxar och hur det fungerar här

Bilmetro Hudiksvall säljer även laddboxar, installerar dem – och visar hur de fungerar. De hjälper också till med att söka grön teknik-bidrag.

– Vi är med våra kunder hela vägen. Vi har bland annat ett jättebra samarbete med Hudiksvalls Golfklubb. I början av sommaren frågade de oss om vi kunde hjälpa dem att installera två laddstolpar. Allt har gått jättebra. I mitten av september var de på plats och redo att användas, säger han.

Hudiksvalls Golfklubb är väldigt nöjda med de två laddare som Bilmetro Hudiksvall satt upp.

Isac Lambertsson spelar själv golf och kör en elbil.

– När jag åker ut till golfklubben kommer jag självklart att ladda min elbil där, säger han.

Klubbchefen Jon Sellén är mycket nöjd med hela processen. De planerar redan att sätta upp fler laddstolpar med hjälp Bilmetro Hudiksvall.

– Allt fler kör elbilar och vi vill kunna erbjuda våra gäster en möjlighet att ladda sina bilar medan de spelar golf. En golfrunda tar cirka fyra timmar. Det är en perfekt laddtid, men även en liten morot för långväga gäster att besöka oss. De kan passa på och spela golf medan de laddar sin elbil hos oss, säger han.

Så funkar det att ha en elbil – läs mer hos Bilmetro Hudiksvall

"Det står elbilar där regelbundet", säger Jon Sellén om de två laddstolparna på Hudiksvalls Golfklubb.

Hudiksvalls Golfklubb har inte börjat marknadsföra sina nya laddstolpar till den breda publiken ännu, men de har de redan fått massor av positiva kommentarer från både medlemmar och gäster. Jon Sellén berättar att de har ställt upp laddstolparna på två VIP-platser.

– Det ska löna sig att vara klimatsmart och köra elbil. Jag har själv en hybrid och jag brukar ladda min bil på golfklubben. Vi vet inte exakt hur många som har använt våra laddstolpar hittills, men det står elbilar där regelbundet, säger han och uppmuntrar fler företag att investera i framtiden.

– Laddstolpar ingår i vår hållbarhetsprocess, men det skickar även bra signaler till allmänheten. Vi laddar de dessutom med egenproducerad solel. Vi värnar om miljön – och det här är bara början.

Bli Bilmetro-laddningskund – så fungerar det

Faktaruta: Om Bilmetro

Redan 1922 startade företaget i Hudiksvall under namnet Bil Lönnberg, senare Bil & Buss och numera Bilmetro. Bilmetro är din kompletta bilfirma i mellansverige med verksamhet på elva orter i Gävleborg, Dalarna och Uppsala. Auktoriserad återförsäljare av bilmärkerna: Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT, CUPRA Volkswagen Transportbilar, KIA och Scania lastbilar. De säljer nya och begagnade bilar och lastbilar samt har bilverkstad, skadeverkstad och däckverkstad.

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Bilmetro Hudiksvall och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Helahälsinglands redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy