Annons

Annons

Läsartext
Hemvärnets Musikkår Gävleborg åter på marsch

Detta är en läsartext.

Hemvärnets Musikkår Gävleborg leds genom Gävle av Hemvärnstrumslagare Pia Strömbom

Annons

Även Hemvärnets Musikkår Gävleborg har liksom alla andra drabbats av de pandemirestriktioner som varit de senaste åren. Det har inneburit inställda konserter avbokade högvaktsspelningar i Stockholm med mera. Därför var glädjen stor bland de gästrikar och hälsingar som ingår i musikkåren över att man åter efter alla restriktioner kunde marschera genom Gävle på lördagsmiddagen.

Marschen som avgick från kårens replokal i Polhemsskolan leddes av Hemvärnstrumslagare Pia Strömbom genom de södra delarna av Gävle för att avslutas på stortorget med en kortare stående konsert som leddes av kårens dirigent Pähr Allan Sandberg. Efter dagens spelning i Gävle samlades musikkåren för fortsatta repetitioner inför den högvaktsinspirerade konsert som kommer att framföras i Polhemsskolan den 31 oktober som ersättning för den högvakt som kåren var utsedd till under hösten 2021.

Annons

Konsert på Stortorget i Gävle under ledning av Pähr Allan Sandberg

Annons

Då julen närmar sig med stormsteg så förbereder även musikkåren sig för en adventskonsert som kommer att framföras i Norrbo kyrka i början av december.

Kenneth Andersson

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy