Annons

Annons

Insändare
Vårt kvalitetsarbete i skolan ger resultat

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Karin Bylund, Arkivbild

Annons

Med anledning av den artikelserie som HT haft om Gnarps skola; elev- och personalärenden samt skolchefen vill jag som utbildningsutskottets ordförande bemöta vissa delar.

Pressen kan välja att publicera utsagor om elever, vårdnadshavare, personal, vilket aldrig ansvariga kan bemöta. Vi har en sträng lagstiftning som handlar om att värna individens integritet. Vi har inom offentlig förvaltning en hederskodex som innebär att enskilda aldrig kommenteras i massmedia.

Som alla vet så finns det alltid två sidor av saken. Det vill säga två eller flera parter kan ha olika uppfattningar om sakfrågan, och innan man tagit del av båda dessa så är det svårt att bilda sig en uppfattning.

Förändringsarbete pågår inom utbildningsverksamheterna i Nordanstig för att förbättra skolmiljö och studieresultat. Förändringsarbete är nödvändigt och vår skyldighet för att förbättra skolan och/eller ta itu med brister inom skolan. Förändringsarbete handlar om att öka ambitionsnivån inom verksamheten. Förändringsarbete handlar om att höja förväntningarna på skolverksamheten; personal och elever. Även om detta sker med delaktighet och inflytande så omfamnas det inte alltid av alla medarbetare, eftersom det innebär utbyte av rutiner och arbetssätt som inte fungerar, mot nya som fungerar. Då gäller det att hålla i och hålla ut över tid. Förändringsarbete tar tid!

Annons

Annons

Glädjande är att efter några år av intensivt arbete börjar vi se resultat. I den senaste redogörelsen från Skolverket om kunskapsresultat i åk 9 och behörighet till gymnasiet, läsåret 2020/2021 så är vi bäst i länet och ligger 2,3 procentenheter över riksgenomsnittet.

Skolchefen i Nordanstigs kommun arbetar i dialog med personalen med att systematiskt utveckla och höja kvaliteten på arbetsmiljön och undervisningen i kommunens förskolor och skolor. Det är ett arbete som han, rektorer och pedagoger arbetat hårt med och som jag har fullt förtroende för.

Anette Nybom (S), ordförande i utbildningsutskottet

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy