Annons

Annons

Insändare
Hälsoschema för vem?

Insändarskribenten "En som känner oro inför framtiden" regerar på en tidigare insändare om hälsoscheman.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Katarina Vikström, Monika Nilsson Lysell, Arkivbild

Annons

Vad håller Bollnäs kommun på med? Var/När/Hur får "brukarna" säga sitt i kommunen? Blir förskräckt när jag läser insändaren.

Är fyllda 84 år och snart är det väl min tur - nu bär jag enbart °trygghetslarm°. För mig är det självklart att behoven skall styra och att ha hemhjälp skall kännas tryggt, avstressande och framför allt socialt för de som bor ensamma.

Att verksamheten skall gå med vinst till aktieägare är för mig kriminellt. De pengar man sparar in skall naturligtvis gå tillbaka till verksamheten och användas till förbättringar till de som använder tjänsten.

"Brukarna" får ju betala en slant för hemhjälpen och där skall inga aktieägare finnas. Det är ju skattemedel som täcker resten på eran lön.

De som arbetar med oss äldre skall tycka det är roligt och i bästa fall stimulerande och inte vara fyllda med stress i jobbet. Det är verkligen ingen bra arbetsmiljö och kommunen är ingen bra arbetsgivare om så är fallet.

Annons

Nya scheman inom vård och omsorg oroar.

Bild: Katarina Vikström

Annons

Som arbetsgivare ingår det att ge information så att alla kan ta till sig den. Fick lära mig en gång att det finns Sändarstyrd information och Mottagarstyrd dito. Stat, Region och Kommun använder den första eftersom de själva vet vad det gäller.

Viktigt att "översätta" byråkratispråket till dem det berör. Jag känner verkligen för alla som arbetar inom skola, vård och omsorg - när fick ni en blomma senast från er arbetsgivare?

Slutligen borde det finnas någon som för vår (vi äldres) talan gentemot kommunen. Det ska inte ske vart fjärde år vid valet utan så fort det läggs förslag till förändring som berör den vårdtagande.

Annons

Det finns de som har barn utomlands, långt bort eller inga barn alls som kan hålla koll. Jag är med i både PRO och SPF och de skulle kunna ställa upp utifrån behov. Godman är bra för dem som inte klarar av det mest elementära.

En som känner oro inför "framtiden"

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy