Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Bymiljövägar eller inte

Frågan om bymiljövägar är någonting nytt och diskuterades på senaste kommunstyrelsesammanträdet (KS) i Bollnäs den 9 september, med anledning av att vi skulle ställa oss bakom ett redan inskickat inspel (daterat 21-06-17) till Region Gävleborg.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Foto: Arkiv

Annons

Det ska ses som ett tidigt inspel till den regionala infrastrukturplanen (Länsplan), och det är också någonting nytt. Nästa steg är att enskilda träffar kommer ske med respektive kommun för att gå igenom viljeinriktningar och alternativa scenarion, sedan kommer ett förslag ut på remiss som vi i kommunen ska ta ställning till.

Det är då frågan kommer i skarpt läge. Vad vill vi?

Åsa Äng Eriksson (M) säger att kommunledningen ännu inte tagit ställning i frågan om bymiljövägar.

Bild: Arkivbild

Annons

Då vi i kommunledningen ännu inte diskuterat och tagit ställning till själva sakfrågan ”bymiljövägar”- men ändå vet att många känner stor tveksamhet, så beslutade majoriteten i KS:

Annons

"att frågan om bymiljövägar ska diskuteras vidare innan ställningstagande och beaktas när remissvar ska lämnas mot bakgrund av att det råder stor tveksamhet till att dessa är ett bra alternativ."

Vi har alltså inte tagit ställning i frågan än, men känner stor tveksamhet till att detta kan vara ett bra alternativ.

Åsa Äng Eriksson (M)

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy