Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Vindkraft i Söderhamn

Insändare
Flytta ut snurrorna och säkerställ den gröna elen för Sverige

Välkommen till oss när vi utvecklat potentialen i området där en ståtlig madame reser sig, skriver När hjärtat klappar för Söderhamn om vindkraften.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Olle, tack för din klokskap! Här kommer min innan tåget går.

Replik på insändaren: INSÄNDARE: Storgrundet handlar om mer än bara vindkraft

Söderhamn! Vi har för avsikt att växa! Med växa menar jag då fler boende i Söderhamn, skatteintäkter. Långsiktigt hållbara pengar. Ingenting en bygdepeng kan möta. Vi vill nyttja vår attraktionskrafts fulla potential. Över 100 000 miljoner/år inom området ni vill exploatera.

Du vet Olle, varken du eller jag vill flytta in och leva drömmen i ett storskaligt bullrigt industriområde, än mindre ha den som ett återkommande besöksmål om än överhuvudtaget. Så en inpendlingskommun är inte drömmen. Det generar inte mkt till välfärden, som du påstår. Att vi ska tro på en industriboom Olle...

Annons

Annons

Agenda 2030, hållbar utveckling: Den ekonomiska, miljömässiga och sociala! Den känner du väl till. Men vet du vad den innebär? Jo, framgångsfaktorerna ligger i att de är samsynkade utifrån Söderhamns kommuns behov, nuläge, tillväxtpotentialer, USP samt trender. Parametrar som måste jacka i varandra för att uppnå en hållbar utveckling för vår kommun.

Vår kustlinje är ett nav för hela Hälsingland. Pandemin visade oss tydligt att vi har en gåva att förvalta och utveckla klokt där besökare vallfärdade till vår Hälsingland och Söderhamn. Pandemin visade oss också att ett småskaligt, diversifierat och kreativt näringsliv är den ultimata blandningen när världsekonomin klappar ihop. Vi klarade oss rätt bra på grund av riskspridningen. Vi behöver nu ta lärdom av det. Pandemin visade oss också att folk vill flytta till det genuina, tysta, sköna, vackra.

Olle, jag är ingen bakåtsträvare som inte vill hoppa på tåget snarare en framåtsträvare med egna vingar fyllda med Bottenhavets stormar och briser.

Jag vet att vi har kloka politiker i Söderhamn som vill ha en Söderhamn i enlighet med hållbar tillväxt. Vi kan tyvärr inte rädda hela världen men bör vara solidariska nog att trygga våra barns välfärd inom ramen för våra förutsättningar i enlighet med agenda 2030. Är du angelägen om barnens framtid i Söderhamn Olle? Vi möts halvvägs. Flytta ut snurrorna och säkerställ den gröna elen för Sverige. Ta med bygdepengen. Vi behöver inte den för det är en förlustaffär. Ni säkerställer grön el och vi säkerställer social och ekonomisk hållbarhet för våra barns framtid utifrån de miljömässiga förutsättningar vi kan bidra med. Då har vi alla tagit ansvar, tänker jag.

Välkommen till oss när vi utvecklat potentialen i området där en ståtlig madame reser sig, Storjungfrun! Det kommer sprudla av liv!

Gott mod Olle.

När hjärtat klappar för Söderhamn

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy