Annons

Annons

Läsartext
Falatomingar korades på sockenstämma

Detta är en läsartext.

Per Gösta Mickelsson och Gertrud Berglund utsågs vid stämman till årets Falatomingar för åren 2020 och 2021.

Annons

Den gångna söndagen hölls sockenstämma på Färila Folkets hus. De församlade kunde notera flera positiva händelser i bygden sedan förra stämman och idéer kring det fortsatta arbetet diskuterades. Stämmoförhandlingarna leddes av Marcus Persson, rektor vid Färila skola. Vid stämman korades Per Gösta Mickelsson och Gertrud Berglund till årets Falatomingar för åren 2020 och 2021.

Per Gösta utsågs för att han i flera år har satt upp figurer på Långåkrarna som har hälsat resande glad påsk och glad sommar och för sitt engagemang i karnevalen. Gertrud fick utmärkelsen för sitt mångåriga engagemang inom hembygdsföreningen och Albert Vikstenssällskapet. Det var två sanna tomingar som fick sina utmärkelser. Johan Sjölund avtackades för sitt arbete under flera år som rådets ordförande och till ny ordförande valdes Mattias Haglund, Stocksbo.

Annons

Efter stämmoförhandlingarna presenterade Johan Norman och Stefan Hansson arbetet med padelhallen som är under uppbyggnad vid idrottsparken. Padelsporten har sedan 2013 ökat från sju anläggningar i Sverige till i dag femhundra. Dessa hallar bokas årligen av nästan 500 000 unika spelare.

Annons

Hallen i Färila beräknas stå klar i november i år och spelare ska då ha två banor som man bokar och betalar genom en mobilapp som man också använder för att komma in i hallen som är helt obemannad. Johan och Stefan kände stor framtidstro och bidrog till den optimistiska andan vid stämman.

Mattias Haglund

Stefan Svensson och Johan Norman berättade om padelhallsprojektet i Färila.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy