Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Barnfattigdomen i Söderhamn

Insändare
Barnfattigdomen i Söderhamn

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild

Annons

Idag den 1 oktober läser jag i Söderhamns-Kuriren och barnfattigdomen i Söderhamn, det BrittMarie Windemo från Rädda barnen tar upp är så viktigt och det är så sorgligt att att det är så här. Det är inte svårt att förstå hur det påverkar dessa barn. Idag är klasskillnaderna så tydliga och barnen själva ser det också, det gäller allt från barnens kläder, cyklar, mopeder, lovaktiviteter och hur och var man bor.

Annons

Annons

Många av dessa barn bor i nerslitna bostadsområden, vissa har fått flytta från hus som ska rivas till hus i nerslitna områden. Hur påverkar det barnen?

På Tallvägen och Skytten förfaller det allt mer, är inte vissa av husen på Tallvägen K-märkta dessutom? Har Faxeholmen inte någon ambition att renovera husen? Jag är helt övertygad att det segregerade boendet påverkar barnen väldigt mycket. Skulle dessa hus och boendemiljö runt om fixas upp, kanske hyresvärd och hyresgästföreningen få med sig hyresgästerna och bli rädd om sitt boende och utemiljön.

Söderhamnsbo

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy