Annons

Annons

Läsartext
Säsongens sista cykeltur för PRO Hudik

Detta är en läsartext.

Blommor på koloniområdet i Idenor.

Annons

En mulen dag i slutet av september blev det säsongens femte och sista cykelrunda.

Det blev en kortare tur på en mil för åtta entusiastiska PRO-medlemmar. Det bar iväg på Gammelbansvägen, Ovanskogsvägen och på koloniområdet i Idenor gjorde gruppen en ordentlig fikapaus. Örjan Comstedt informerade om cykelgruppens arbete med att lämna synpunkter på kommunens cykelstrategi.

Vi hoppas att våra åsikter kommer att tas tillvara och att Hudiksvall om några år kommer att vara en fantastisk cykelkommun för alla åldrar. Den planerade cykelvägen till Iggesund, problemet att cykla genom Medskog och cykling i centrum/hamnen diskuterades. Cyklisterna fortsatte därefter på cykelvägarna i Idenors villaområden och gruppen konstaterade att det fanns en hel del att se på sidan om de större vägarna som man oftast åker på.

Annons

I bäcken vid reningsverket hade en skolklass just fått delta i fiskevårdsarbete och bland annat sett de minsta öringarna. Konsekvenser att inte hålla vattendrag öppna och en lektion i hur viktig miljön är för att fiskarna hade ökat förståelsen för att vara rädd om naturen. Åter i stadskärnan skildes gruppen och lovade varandra att fortsätta cykla nästa år för att följa upp utvecklingen av cykelbanor, njuta av naturen, värna om miljön och umgås.

Annons

Maj-Britt Norlander

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy