Annons

Annons

Läsartext
Sommarens tisdagspaddlingar

Detta är en läsartext.

Bilden visar paddelgrupp vid Tupparna utanför Trollharen. Foto: Carina Säker

Annons

Varje sommar sedan ett tiotal år har Söderhamnspaddlarna bjudit in till utflykter i skärgården och de stora sjöarna. "Tisdagspaddling" har blivit både ett begrepp och en tradition i Söderhamns kommun. I veckan kallade ordförande Thomas Lindholm till möte. Det var dags att utvärdera sommarens aktiviteter.

Coronaläge rådde även under denna säsong och vi satte ett tak för antalet deltagare. Elva tisdagspaddlingar blev det. Här följer en resumé från några av dessa:

Med erfarna ledare i täten (och i kön) paddlade vi i historiska vatten runt Ljusne. En annan gång erinrade vi oss 300-årsminnet av rysshärjningarna 1721 när vi rastade på stränderna vid Gåsholma. Paddelgruppen fick uppleva åskväder runt Skärså och toppenväder ute på Tupparna. Vid Kusön och Axmar överraskade hög sjö med spännande överfart. Den årliga City-paddlingen från själva Söderhamn bjöd på slingrande färd upp i Lötån och besök vid skrotat militärfartyg i Stugsund. Vid två tillfällen paddlades det i Bergviken som bjöd på fina bad från klippor och sandstränder.

Annons

Annons

Inga incidenter har inträffat och deltagarna har varit nöjda att få möjligheter att under säkra former kunna vistas i våra fina paddelvatten. Nu ser vi fram emot nästa säsong.

Vid pennan

Leif Strandberg

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy