Annons

Annons

Läsartext
Klassträff i Arbrå

Den 2 oktober samlades 17 skolkamrater från när och fjärran för att fira 60 års jubileum från Koldemoskolan i Arbrå. I juni 1960 gick klass 7A ut från folkskolan . Detta var den tionde gången som vi träffas sedan 1960, kan vara ett rekord.

Detta är en läsartext.

Annons

Vi skulle fira jubileet 2020 men pandemin satte stopp för det så det blev istället 60+ jubileum och att vi alla fyller 75 i år. Vi samlades vid Arbrå hembygds arkiv på Storgatan och tittade på bilder och urklipp från Arbrå på 1950-talet då samhället var en levande bygd med affärer längst hela Bondegatan samt bilder från Koldemoskolan.

Samling i arkivet. Fotograf: Christer Rönn

Annons

Bassen Johansson guidade oss bland arkivets stora samling. Idag är det sorgligt att vandra efter gatan då allt är stängt endast tomma affärslokaler återstår.

Annons

Efter arkivet hade Nisse Widen lagt ut ett antal frågor som var kluriga och roliga där ordet drag skulle vara med vid svaren till exempel två korslagda fiske drag och då blev svaret korsdrag . Lag Clas G Svensson vann och fick en guldmedalj i choklad samt vandringspokalen.

Klassfoto: Sören Wengelin, Annelie Rodin, Sven G Olsson, Olle Hallin, Christer Rönn, Nisse Widen, Bassen Johansson, Clas G Svensson, Inga Tjerneld, Birgitta Wernh, Lennart Rosen, Ingbritt Mårtensson, Allan Bäckvall, Berth Lindberg, Lillian Eriksson, Margit Bäckvall och Anna Britta Andersson. Fotograf: Christer Rönn

Efter det blev det uppställning på trappan till Arbrå Värdshus för fotografering.

Middagen serveras. Fotograf: Christer Rönn

Annons

Annons

Middagen serverades och sedan diskuterades många minnen från svunnen tid tills kvällsmörkret infann sig. Eftersom alla tyckte det var så trevligt så beslutades det att försöka träffas igen om 4 år då vi firar 65 års jubileum om man orkar och kan.

Christer Rönn

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy