Annons

Annons

Läsartext
Den 1 oktober har FN utlyst som äldredagen – gällande över hela vår gemensamma värld

Detta är en läsartext.

Annons

Under detta år 2021 manifesterar PRO över hela Sverige för att visa sitt missnöje över hur många pensionärer behandlas. I Söderhamn vid E-center samlades PRO den 1 oktober klockan 13 och framförde sitt missnöje över hur nuvarande, samt framtida pensionärers levnadsvillkor försämras.

Sverige har nu 15,2 procent "fattigpensionärer" som tvingas leva på en pension långt under EU:s mått på fattigdom. Norge redovisar 8,1 procent och Danmark 9,0 procent fattigpensionärer. Vårt svenska pensionssystem är sämst i klassen.

Foto: Björn Hagström

Annons

Annons

Allt mer digitaliseras i vårt land, många av de äldre hamnar i digitalt utanförskap. Cirka 1 miljon medborgare i dagens Sverige saknar tillgång till det datoriserade samhället. Detta innebär bland annat svårigheter att utan bankkort (som oftast har årsavgift, besöka en offentlig toalett, gå på bio, besöka museum, handla i butik, köpa bussbiljett. Det är allt fler affärsidkare som har slutat ta emot kontanter som betalningsmedel, till exempel Ikea med flera.

PRO Samorganisation Söderhamn Sven Erik Jansson läste upp ett uttalande som därefter överlämnades till Söderhamns kommuns representant Anders Ramstrand, som lovade delge ledningen i vår kommun uttalandet, samt se över vad kommunen kan göra för våra äldre. Anders omnämnde kommunens samarbete med med pensionärsorganisationerna i Kommunala Pensionärs Rådet, där många lokala pensionärsfrågor diskuteras och uppmärksammas

Annons

Annons

Enar Granqvist

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy