AnnonsGävle Konserthus

Nu öppnar Gävle Konserthus: "Det känns fantastiskt bra"

Den 1 oktober öppnade Gävle Konserthus upp dörrarna för allmänheten igen. Just nu råder både glädje och förväntan bland personalen, men även artisterna som har väntat i över ett och ett halvt år på att få uppträda framför en publik igen. – Det finns ett stort intresse att få uppleva levande musik. Det kommer att bli en fantastisk höst, säger Mikael Forsblom, kommunikationschef.

Slutsålt när Miss Li uppträdde på en av de sista konserterna i Gävle Konserthus innan pandemin lamslog nöjesvärlden. En ny konsert med Miss Li går av stapeln i februari 2022, även den slutsåld. Foto: Erik Larsson.

Gävle Konserthus invigdes 1998 och idag är de en naturlig del av stadens nöjesutbud. De är även hem åt Gävle Symfoniorkester. Sedan våren 2020 har huset varit tyst, men nu är det åter dags att fylla lokalerna med energi, värme och glädje.

–Det känns fantastiskt bra. Nu kan vi äntligen göra det som vi är bäst på, nämligen att erbjuda konserter och möten till alla som bor i Gävle med omnejd. Vi har tre ben att stå på vilket gör att vi kan erbjuda massor av unika upplevelser, säger Mikael Forsblom, kommunikationschef.

Mikael Forsblom, kommunikationschef Gävle Konserthus.

Gävle Konserthus producerar egna konserter och kompletterar utbudet med artister, grupper eller shower som är på turné. Med hjälp av Gävle Symfoniorkester brukar de även bjuda på storslagna musikupplevelser. De har redan flera evenemang inbokade i höst. Mikael Forsblom berättar att han ser fram emot flera konserter.

– Det är jättesvårt att bara lyfta fram några av dem eftersom vi har ett så brett utbud av duktiga artister i höst, men jag ser bland annat fram emot att se Linnea Henriksson tillsammans med Gävle Symfoniorkester. Det kommer att bli pampigt, säger han och fortsätter:

– Men det som jag har saknat mest är att få ta del av den energi som strömmar ut från scenen. Det kan man inte få hemma framför en högtalare.

Under hösten kommer Gävle Symfoniorkester att vara involverade i fler konserter. De kommer bland annat att uppträda tillsammans med den Grammisvinnande supergruppen Amason. I december får Gävle Symfoniorkester celebert besök då den eftertraktade violinsolisten Janine Jansen kommer till Gävle Konserthus

– Vi är otroligt glada över att hon vill uppträda hos oss igen. Hon är jättesvår att boka eftersom hon är så eftertraktad i branschen, säger Mikael Forsblom.

Världsviolinisten Janine Jansen kommer åter till Gävle Konserthus, och spelar tillsammans med Gävle Symfoniorkester 17 december.

Han uppmuntrar alla som är intresserade av att besöka Gävle Konserthus att hålla utkik på deras hemsida. De släpper hela tiden nya akter och just nu ligger det flera spännande bokningar och väntar på ett sista okej.

– Det är många konserter som har flyttats fram till 2022. Nästa år kommer att bli ett fantastiskt musikår. Jag ser positivt på framtiden. Vi är mer än redo att möta publiken igen, säger Mikael Forsblom och har en hälsning till de som vill besöka Gävle konserthus:

– Vi förstår att många är nervösa nu när samhället öppnar upp igen, men vi kommer att göra vårt bästa för att alla besökare ska känna sig trygga.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Helahälsinglands redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy