Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTEXT: Konstutställning i Hennan

Detta är en läsartext.

Annons

25-26 september arrangerade Hennan PRO en utställning på Väljegården, Hennan, under temat "Hennan förr". Utställningen lockade i första hand boende i byn, men även "Hennanbor i förskingringen" – det vill säga personer med rötter i byn som nu är bosatta på annan plats. Men också andra intresserade. Alla var varmt välkomna, ung som gammal.

Upprinnelsen till utställningen är en idé hos Billy Eng, ny ordförande i Hennan PRO, att väcka liv i gamla bilder och ge den nutida generationen en inblick i vilka förändringar som skett och hur livet tedde sig i gången tid. Utställningen är tänkt att genomföras 2 ggr/år. Syftet är att bildskatten förnyas, med bilder som besökarna för med sig. Besökarna behöver inte lämna ifrån sig bilder, utan bilderna kan kopieras på plats. Konstateras kan att det finns en dold fotoskatt hos enskilda personer, som för den enskilde individen har ett familjevärde, men som i ett större sammanhang är av allmän betydelse.

Annons

Till sin hjälp har Billy, Jan Eng (Billy's kusin), som är född i Hennan, samt har ett förflutet på Ljusdals museum. De bilder som Jan och Billy nu presenterar är i mångt och mycket lånade av Ljusdalsbygdens museum samt Hälsingebilder. Anonyma bilder, det vill säga bilder som genom åren mist sin skärpa, kan genom en nyinköpt skrivare, ges ett annat format och vid behov förbättras avseende kvalitén.

Annons

Succé är ett alltför uttjatat subjektivt begrepp. Utställningen blev välbesökt och gav upphov till många aha-upplevelser och återseende av gamla vänner, som genom åren hittat andra boplatser.

Denna helg blev en mötenas helg. Träffas och trivas och återuppliva gamla minnen och möta gamla bekanta.

Kurt L. Rådlund

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy