Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTEXT: Heldagsutflykt med engagerade entreprenörer

Den 20 september åkte ett nätverk av entreprenörer från Ovanåker till Högbo brukshotell för att få höra om deras utvecklingsresa.

Detta är en läsartext.

Annons

Inspirationsresan är en del i projektet Långhed – Kulturarv möter framtid. Med på resan fanns bonde, bagare, ostkakeinspiratör, grönsaksodlare, representant från kommunen samt föreningen Matvärden.

Den sistnämndas mål är att öka produktion av mat och dryck i vår region, så att boende och besökare kan äta mer lokalproducerat.

Stefan Johansson, matkreatör och hållbarhetsgeneral välkomnade, gruppen i Högbo. I Högbo jobbar cirka 150 personer med allt från att producera råvaror till att tillaga dem och ta emot gäster. Stefan är regissören som pratar mycket om vision och samarbete.

Annons

Annons

Stefan Johansson, matkreatör, hållbarhetsgeneral och regissören av Högbo brukshotell visar upp härligt uppdukade bord inför en lunch - idéerna sinar aldrig!

Hans-Erik Holmqvist från Högbo gårdshandel visade området. Idag finns grönsaksodling, charkuteri, bageri, ysteri och grisar som bökar runt. Deltagarna frågade om tips för att vi kunna skapa ett Högbo där vi bor. Svaret var att inte göra copypaste, ta istället vara på era egna förutsättningar där ni bor och det ekonomiska stöd som behövs finns troligen runt er i form av företag som vill stödja och som har ett hållbarhets intresse för framtiden.

Hans-Erik Holmqvist visar och berättar om grisarna som först fick bo långt fr Högbo men som flyttat närmare för det är något som gästerna verkligen vill se. De är en del i upplevelsen av Högbo.

Vi besökte även Böle Grönsaker i Ockelbo som drivs av Ram Sen Thakuri. Grönsaker är verkligen något att njuta av både bildligt och gastronomiskt. Ram jobbar engagerat med sina odlingar och säljer lokalt med även till Stockholm. Alla tänkte vi att: går det att odla grönsaker i Ockelbo så går det att odla grönsaker i Ovanåker – eller hur!

En fin inspirationsdag som ger nya tankar och ideér, både högt och lågt.

Annons

Margareta Englund

Sååå vackra odlingar. En fröjd för öga och gom. Vem vill inte äta grönkål?!? Vi träffade odlare Ram på Böle grönsaker i Ockelbo.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy